More


  Municipiul Satu Mare va avea un nou cetăţean de onoare

  - Advertisement -

  koren

  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, le solicită consilierilor locali să îi confere – în cadrul şedinţei de joi – titlul de “Cetăţean de onoare” profesorului doctor Rumelia Koren, de numele căreia se leagă dezvoltarea sistemului medical sătmărean în perioada 1976 – 1986, când a înfiinţat departamentul de anatomie patologică în cadrul Spitalului judeţean Satu Mare. De numele Rumeliei Koren se leagă o extraordinară activitate ştiinţifică desfăşurată la Universitatea din Tel Aviv, fiind şi o prezenţă constantă a Zilelor Medicale Sătmărene.

  Nume de referinţă în sfera anatomopatologiei
  Prin activitatea laborioasă pe care a desfăşurat-o de-a lungul carierei, prof. univ. dr. Rumelia Koren reprezintă un nume de referinţă în sfera anatomopatologiei. O serie de metode noi de lucru în patologie poartă marca Koren. Activitatea ştiinţifică pe care o desfăşoară vizează aprofundarea studiilor patologice, prognozarea unor tumori maligne şi elaborarea unor metode noi de lucru în patologie. Deţine o activitate laborioasă, cu peste 130 de articole publicate, citate în literatură de aproximativ 2.700 de ori, 69 de abstracte/rezumate ale lucrărilor prezentate în forumuri naţionale şi internaţionale, coordonarea lucrărilor a 19 tineri cercetători. Activitatea şi contribuţiile aduse medicinei i-au fost răsplătite cu numeroase premii academice şi profesionale, fiind membră a unor prestigioase societăţi profesionale.

  Născută la Fălticeni, adoptată de Satu Mare
  De naştere din Fălticeni, prof. univ. dr. Rumelia Koren s-a căsătorit şi a lucrat o vreme la Satu Mare, unde a pus bazele secţiei de anatomopatologie de la Spitalul Judeţean Satu Mare. Cu toate că de mai bine de 30 de ani trăieşte în Israel, a rămas cu inima alături de colegii medici sătmăreni, dovadă şi implicarea în promovarea revistei „Conexiuni Medicale” şi a Zilelor Medicale Sătmărene şi, mai nou, în dezvoltarea unei relaţii de colaborare cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”. Deşi stabilită în urmă cu aproape trei decenii în Israel, a reprezentat cu cinste, pretudindeni şi permanent, şcoala de medicină din România. De asemenea, s-a arătăt că lista lucrărilor ştiinţifice şi a demersurilor în slujba medicinii, a sănătăţii publice, o consacră ca patolog de talie mondială.

  Alte disctincţii oferite de sătmăreni
  Dr. Rumelia Koren a primit în anul 2013 titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii de Vest Vasile Goldiş, în semn de recunoaştere şi preţuire a bogatei activităţi ştiinţifice şi culturale pe care a desfăşurat-o şi o realizează în continuare în Satu Mare. Prof. univ. dr. Rumelia Koren este şi redactorul şef al revistei „Conexiuni Medicale” aparţinând Colegiului Medicilor din Satu Mare, o publicaţie recunoscută şi apreciată la nivel naţional şi internaţional.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img