Peste 200.000 de turişti la ştrandul Tăşnadstrand

La trei săptămâni înainte de încheierea sezonului estival, ştrandul din Tăşnad a fost vizitat de peste 200.000 de turişti. Dacă vremea s-ar încălzi puţin, până la finalul sezonului estival s-ar putea înregistra acelaşi număr de turişti ca şi anul trecut. În 2014, ştrandul din Tăşnad a fost vizitat de 252.000 de persoane, care au asigurat venituri consistente industriei turistice din oraş.

În jur de 15.000 de turişti pierduţi în august
Numărul de turişti ar fi putut fi mai mare dacă n-ar fi fost, în luna august, o săptămână cu ploi şi temperaturi scăzute. “Până în prezent avem înregistraţi peste 200.000 de turişti, la fel ca în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu alte cuvinte, putem spune că suntem în grafic. Am fi putut avea mai mulţi, dacă n-ar fi fost săptămâna aceea din luna august cu ploi şi temperaturi scăzute. Atunci am pierdut, conform calculelor noastre, în jur de 15.000 de turişti”, ne-a declarat administratorul ştrandului Tăşnad, Gheorghe Niţă.

Deşi vremea s-a răcit considerabil în ultimele zile, turiştii continuă să vină în număr mare. Sâmbătă şi duminică s-au vândut în jur de 3.000 de bilete. Chiar şi în cursul zilei de ieri, în jur de 500 de turişti s-au scăldat în cele trei bazine cu apă termală.

Peste 250.000 de turişti vin anual  la Tăşnad
Anul trecut, staţiunea Tăşnad a fost vizitată de peste 252.000 de turişti. Potrivit statisticilor de care dispune Primăria Tăşnad, circa 40% din turişti, adică aproximativ 100.000, provin din judeţul Cluj. De asemenea, staţiunea este vizitată de turişti din judeţele Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Bihor şi chiar Satu Mare, care aleg să-şi petreacă aici concediile. Staţiunea dispune de peste 1.300 de locuri de cazare, situate în hoteluri, moteluri, pensiuni şi case particulare.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts