More

    Peste 300 de sătmăreni la “Săptămâna Europeană a Sportului“

    SES20

    Timp de o săptămână, între 7 şi 13 septembrie a avut loc la Satu Mare prima ediţie a “Săptămânii Europene a Sportului“. Judeţul nostru a făcut parte dintr-o listă selectă, unde au fost implicate 28 de ţări.

    Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret au organizat o mulţime de competiţii în mai multe localităţi sătmărene. Alte 23 de judeţe au răspuns afirmativ la campania “Be Active“, care a avut ca scop încurajarea activităţilor fizice pe parcursul întregii zile.

    Pe 8 septembrie, la Marna s-a desfăşurat Cupa Moţilor la cros, cu 75 de participanţi. Apoi, la Satu Mare a avut loc Trofeul piticilor la fotbal. La terenurile sintetice Primavera a avut loc Cupa Unio tot la fotbal, dar şi la fotbal tenis şi tenis de câmp, iar pe 11 şi 12 la Unio au avut loc competiţii de fitness şi şah.

    La Medieşu Aurit, la cocheta bază au avut loc meciuri de fotbal în nocturnă. Nici Bârsăul nu a fost uitat de pe harta activităţilor sportive. Ca un rezumat, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului au fost prezenţi peste 300 de sătmăreni. “Acest eveniment a însemnat o foarte bună colaborare cu AJSpT, la fel și cu foarte mulți colaboratori. Noi de la DJST ne bucurăm că am primit un buget puțin mai substanțial față de cel de anul trecut. Nu înseamnă o sumă astronomoică dar pentru Sportul pentru Toți au fost alocați 20.000 lei față de 14.000 lei de anul trecut. Ne bucurăm cu putem susține financiar activitățile, asta însemnând acordarea de medalii, cupe, tricouri pentru câștigători”, a declarat Daniel Pop, consilier DJST

    Preşedintele AJSpT, Adrian Meszaroș, cel care este și membru în Biroul Federal a F.R. Sportul pentru Toți, a transmis că are un calendar bogatde competiții în 2015. Acesta cuprinde în total peste 70 de evenimente sportive, dedicate sportului de masă.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE