More  Poarta arădenilor apărată de doi ex-olimpiști!

  - Advertisement -

  oli

  UTA Arad vine sâmbătă la Satu Mare pentru duelul cu Olimpia din etapa a 4-a a ligii a 2-a seria Vest.

  Arădenii, nou promovați în eșalonul doi au adunat patru puncte în primele trei etape iar singurul succes l-au avut în deplasarea de la U Cluj Napoca. Etapa trecută arădenii au scăpat printre degete o victorie în fața celor de la Mioveni după gafa ex-olimpistului Anca Trip din minutul 82. Acesta a scăpat mingea din mâini, dându-i posibilitatea lui Calvin să trimită simplu în plasă. Era minutul 82 al confruntării de sâmbăta trecută, arădenii având și un om în plus pe teren după eliminarea lui Edi Stoica.

  Interesant e că pe lângă Anca Trip , arădenii mai au în lot ca al doilea portar tot un fost jucător de la Olimpia, pe sătmăreanul Bogdan Miron.

  Iar sâmbătă oficialii de la UTA nu știu care va fi titularul…Anca Trip ori Miron!

  După meciul cu Mioveni, antrenorul portarilor de la UTA, Sebastian Huțanu, i-a luat apărarea gafeurului Anca Trip.

  „Când greșești, e normal să nu fii lăudat. Însă, e de viitor, are calități foarte bune. La portari orice greșeală se vede. La Cluj a apărat bine, cu Mioveni a apărat bine până la acel gol, apoi a mai avut o intervenție bună și în prelungiri, la o minge grea. A schimbat puțin rezultatul acea greșeală, dar mergem mai departe. Au greșit portari și la nivel mai mare, important e să învețe din greșeli”, a spus Sebastian Huțan pentru sportarad.ro.

  Antrenorul cu portarii al „textiliștilor” recunoaște că tânărul său elev a fost puțin abătut la reluarea pregătirii săptămânale. „Și ieri, la antrenament, l-am simțit afectat, dar nu căzut, s-a antrenat bine. Nu cred că acum se poate spune că e un portar slab. Am mare încredere atât în el cât și în Miron, pot să afirm că ceea ce s-a întâmplat nu se va mai repeta și nu asta e valoarea lui. Nu are probleme la ieșiri, la centrări, a fost chestie de concentrare la golul primit. Poate a fost prea sigur pe el”, mai crede unul dintre cele mai bune produse ale fotbalului arădean post-revoluționar.

  Întrebat dacă nu ar fi mai bine ca stafful tehnic al utiștilor să apeleze măcar între buturi la un fotbalist mai experimentat, atâta timp cât pe teren își fac locul tot mai mulți juniori, Sebastian Huțan a adăugat: „Având în vedere că avem ca obiectiv construcția, e normal să apelăm la jucători de viitor pe toate posturile. Sezonul trecut, la Satu Mare, Anca a apărat meci de meci. Am luat decizia să începem cu el acest campionat și din acest motiv. Deci are ceva experiență la Liga a 2-a, nici el și nici Miron nu sunt debutanți. Nu sunt portari debutanți niciunul, amândoi au apărat la nivelul Ligii a II-a sau a III-a. Rămâne de văzut cine va juca la Satu Mare, mai e până sâmbătă. Avem timp să luăm o decizie”.

  Iulian Anca Trip (20 de ani) a început fotbalul la Liberty Salonta, unde l-a avut antrenor cu portarii pe Vasile Sin. A evoluat apoi la Olimpia Satu Mare, echipă pe care UTA o va întâlni chiar sâmbătă, în deplasare.

  Altfel, azi la ora 12 la stadionul Olimpia va avea loc o conferință de presă în care va fi lansată campania ”2 pentru Oli” prin care suporterii care cumpără un abonament de 60 de lei primesc și o invitație gratuită valabilă pentru acest sezon. Iar conducerea anunță și alte surprize pentru întâlnirea de azi cu presa…  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts