Primarul COICA contraatacă! Taxă SPECIALĂ pentru transportatorii intrajudeţeni de persoane 

 

statie4

Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, are noi veşti proaste pentru transportatorii intrajudeţeni de persoane. Este vorba despre firmele care îşi au sediul social în afara municipiului Satu Mare.

“Punctul nostru de vedere, al conducerii Primăriei şi al Consiliului Local este să facem ordine şi să reglementăm circulaţia autobuzelor în Satu Mare. De ce?! Pentru că foarte mulţi dintre cei care deţin firme de transport pe raza judeţului au sediul social în altă parte. În alte comune, în alte oraşe, în alte zone. Plătesc taxe şi impozte acolo, iar pe teritoriul nostru vin să facă distrugeri. Să polueze, să distrugă străzile. Şi nu mi se pare corect. În viitor vom avea în vedere acest lucru”, a spus Dorel Coica.

Astfel, pentru că plătesc impozite în alte localităţi, dar folosesc infrastructura din municipiul reşedinţă de judeţ, edilul şef sătmărean a precizat că vrea să le instituie o taxă specială.

“Pentru cei care au sediul social în altă zonă decât în municipiul Satu Mare şi plătesc taxe şi impozite acolo o să căutăm să le punem taxe ca să simtă şi ei. Pentru că nu este normal pentru ca toate pagubele, căci asfaltul se deteriorează pe raza municipiului, să fie plătite de către cetăţenii municipiului Satu Mare”, a declarat edilul şef sătmărean.

Edilul şef sătmărean i-a acuzat pe unii transportatori de practică imorală, precizând că aceştia fură clienţii Transurban.

“Cei care plătesc taxe în altă parte merg înainte celor de la Transurban, pe care noi îi susţinem, decit oată populaţia municipiului Satu Mare, prin subvenţii, şi ei ne iau pasagerii. De multe ori văd autobuzele Transurban cu doi-trei pasageri. Nu mi se pare corect. Noi să plătim, iar cei din afara municipiului să beneficieze”, a conchis primarul municipiului Satu Mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts