Proiectul de dotare a pompierilor din nord-vestul ţării, la finalautospeciale

La sediul Consiliului Judeţean Cluj a avut loc ieri festivitatea ocazionată de finalizarea proiectului “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a”. În cadrul acestui proiect, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Transilvania de Nord” a achiziţionat şase autospeciale de intervenţie şi salvare de la înălţime prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Autospeciale de peste 9 milioane lei
Echipamentele achiziţionate au fost distribuite la cele şase Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea Nord-Vest: ISU Cluj, ISU Bihor, ISU Bistriţa-Năsăud, ISU Maramureş, ISU Satu Mare, ISU Sălaj.

Autospecialele au fost executate de către firma poloneză WAWRZASZEK ISS SPOLKA Z ORGANICZONA ODPOWIEDZIALNOSCIA SPOLOKA KOMANDYTOWO AKCYJNA(Lider) în asociere cu FABRYKA MASYZN ‘BUMAR-KOSZALIN’ SPOLKA AKCYJN.

Înainte de recepţia autospecialelor, la sediile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă au fost instruite 20 de persoane privind mânuirea şi întreţinerea utilajelor de intervenţie şi salvare de la înălţime. Valoarea totală a autospecialelor este de 9.243.000 lei fără TVA.

Finanţare asigurată prin POR
Contractul de finanţare pentru proiectul “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a III-a” a fost semnat în data de 27 martie 2014, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Acest contract a fost semnat între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice , în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013, şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară “Transilvania de Nord”, în calitate de beneficiar.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

Szasz Lorand

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts