Răpuși de Balaur(e)!baia-mare-oli

Baia Mare și Satu Mare și-au regăsit rivalitatea fotbalistică și după mai bine de 10 ani au oferit un nou duel interesant într-o competiție oficială.

Meciul de ieri din faza a 5-a a Cupei României a readus lumea la stadion. Peste 2500 de spectatori, două galerii active și gălăgioase, sătmăreni care au făcut din nou deplasarea pentru a-și vedea favoriții, ca-n vremurile bune, aceasta a fost rețeta unui duel pentru calificarea pe tabloul principal al competiției KO.

Din păcate însă așteptările fanilor n-au fost dublate și de un spectacol pe măsură și pe teren… Cele două formații n-au făcut altceva decât să se anihileze reciproc preț de mai bine de 100 de minute. Două ocazii pentru băimăreni și niciuna pentru Olimpia a fost rețeta primelor 90 de minute… Apoi s-a intrat în prelungiri unde a fost de ajuns ca apărarea noastră să greșească o singură dată pentru a da cu piciorul la toată munca de până atunci… În minutul 104 după o minge aruncată în careul nostru, Boștină respinge, ai noștri lasă liberă banda stângă iar pe contră, Arnăutu pătrunde și centrează perfect în fața porții pentru latul lui Balaure, 1-0 . Ai noștri se prăbușesc pe gazon conștienți că dacă n-au tras niciun șut pe poarta lui Bota 105 minute cu greu vor reuși să trimită meciul la loviturile de departajare. A urmat o ultimă repriză, un sfert de oră de luptă…surdă cu mingi aruncate spre Boștină și cu gazdele mereu la pândă în așteptarea contraatacului care să închidă meciul. Ocaziile din păcate n-au apărut la poarta lui Bota ci la cea a lui …Șuta. Portarul nostr u a intervenit salvator în minutele 110 și 113 la capul lui Arnăutu și voleul li Păcuraru și meciul s-a încheiat cu o calificare muncită a gazdelor. Și cu multe regrete în vestiarul nostru. Că ne-am apărat excelent 100 de minute dar n-am reușit să punem deloc probleme la poarta lor…

”Ne-a lipsit prospețimea ” a spus la final Tibi Csik care a ținut să i felicite pe suporteri pentru atmosfera creată. ” A fost ca pe vremuri. Am reînfrățit prin fotbal cele două orașe.Păcat că nu ne am calificat. Ne-am fi dorit mult acest lucru”, a mai declarat tehnicianul Olimpiei.

Pentru Olimpia urmează o deplasare lungă la Târgoviște unde ai noștri vor întâlni în campionat, sâmbătă pe Chindia.

• FCM Baia Mare: Bota, Straut, Durus, Ilie, Oltean, Bratima, Pacurar, Ignea, Ster, Balaure, Pop

Rezerve: Fila, Gherman, Potecu, Codin, Deac, Arnautu, Munteanu
• Olimpia Satu Mare: Suta, Muntean, Tataru, Heil, Iuhas, Ciul, Chivari, Villand, Salagea, Cadar, Faur Rezerve: Chereches, Csik, Lukacs, Roatis, Bostina, Bigiu, Stef

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts