More


  Sărbătoare duminică, la Pişcari

  - Advertisement -

  piscari

  Creştinii din localitatea Pişcari, comuna Terebeşti, vor avea parte duminică de o sărbătoare foarte importantă pentru comunitatea locală.

  Este vorba despre sfinţirea lucrărilor de modernizare a Bisericii Ortodoxe “Sfântul Nicolae”. Slujba de târnosire va fi oficiată de către un sobor de preoţi, în frunte cu protopopul de Carei, Marian Crainic. De asemenea, corul Parohiei ortodoxe din Medieşu Aurit va asigura fundalul sonor al slujbei.
  Potrivit părintelui paroh Vasile Bota, la lăcaşul de cult au fost executate lucrări de modernizare importante, precum înlocuirea geamurilor, reabilitarea integrală a exteriorului clădirii, inclusiv a acoperişului, respectiv reabilitarea interiorului. Cu aceeaşi ocazie se vor sărbători şi cei 70 de ani de viaţă şi cei 50 de ani de slujire a bisericii de către preotul paroh Vasile Bota, care are rangul de iconom stavrofor Satul Pișcari, comuna Terebești, este o localitate atestată în anul 1326 cu numele de possesio Piscarcos, numele schimbându-se destul de des. Potrivit celor relatate de Szirmai Antal în Szatmar Varmegye, carte apărută în 1810 la Budan, Piskarkos, sat valah, adică românesc, cu biserică și preot, cultiva grâul, orzul, ovăzul, avea păduri, iar piețele erau situate la Sătmar și Carei.
  Ciprian Mareş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img