Scandalul retrocedărilor către familia Demian, aproape de finaldemian

Prefectul Eugeniu Avram doreşte să încheie, în cel mai scurt timp posibil, telenovela retrocedărilor de teren pentru familia Demian de la Păuleşti şi Odoreu. În acest sens, a convocat ieri dimineaţă o şedinţă de lucru la care au fost invitate toate părţile implicate. În 90 de zile, situaţia terenurilor de aici trebuie rezolvată.

150 de hectare restituite până acum
Pentru realizarea acestui deziderat, la nivelul Instituţiei Prefectului a fost constituită o comisie care a verificat situaţia terenurilor retrocedate către familia lui Marius Demian. Preşedintele acestei comisii, consilierul juridic Cosmin Dorle, a prezentat concluziile desprinse în urma unei analize a situaţiei din care rezultă că, până în prezent, familia Demian a primit circa 145 de hectare de teren de pe raza comunelor Păuleşti şi Odoreu, din care circa 33 de hectare în plus.

Astfel, de pe raza comunei Păuleşti familiei Demian i s-au retrocedat peste 102 hectare de teren, cu aproape 8 hectare mai mult decât cele 95 pe care trebuia să le primească. De pe raza comunei Odoreu, familiei Demian i s-au retrocedat peste 42 de hectare de teren, din care 21,5 hectare teren arabil şi 20,8 hectare pădure, şi mai trebuie să primească încă 5,23 hectare.

De asemenea, Cosmin Dorle a cerut comisiilor locale de fond funciar din cele două comune să stabilească exact cât teren a fost atribuit până acum familiei Demian, cât mai este de dat şi cât s-a dat în plus. Toate acestea trebuie finalizate în maxim 90 de zile şi trebuie prezentate, spre soluţionare, Comisiei Judeţene de Fond Funciar.

Familia Demian are 162 de sentinţe judecătoreşti favorabile
Solicitantul Marius Demian s-a lansat într-un set de acuze la adresa conducerii Primăriei comunei Păuleşti afirmând că are 162 de sentinţe definitive şi irevocabile şi că o parte dintre acestea nu sunt puse în aplicare. “Se tot spune aici că am primit atâtea hectare, că am primit cu nu ştiu cât mai mult. Eu am 162 de sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile, însă conducerea Primăriei Păuleşti refuză să le pună în aplicare, încălcând astfel legea”, a spus Demian.

Acesta a mai adăugat că din 1991 şi până acum a cheltuit, cu drumurile la Păuleşti, circa 200.000 de euro. “Cine îmi plăteşte mie aceste cheltuieli?”, a mai spus Marius Demian.

Încă 90 de zile
Prefectul Avram i-a cerut reprezentantului familiei Demian să mai aibă răbdare încă 90 de zile pentru a fi soluţionată pentru totdeauna această problemă. “Scopul acestei întâlniri este de a găsi o soluţie şi a termina pentru totdeauna cu această problemă. Mai trebuie să aveţi răbdare încă 90 de zile, până ce comisiile locale din Păuleşti şi Odoreu vor finaliza cele ce li s-au cerut. Cum aţi avut răbdare 19 ani, mai puteţi aştepta încă 90 de zile. Sperăm că vom finaliza pentru totdeauna acest proces”, a precizat prefectul Eugeniu Avram.

Tot în cadrul întâlnirii de ieri, Marius Demian a mai afirmat că toate terenurile pe care le-a primit sau urmează să le mai primească în judeţul Satu Mare le va vinde sau le va dona, iar el se va retrage la Arad, oraşul în care domiciliază.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts