Şcolile sătmărene sunt pregătite pentru debutul noului an şcolarscoala

Cu o săptămână înainte de începutul de an şcolar, unităţile şcolare din judeţul Satu Mare sunt pregătite să-şi primească în condiţii optime elevii. Pentru anul şcolar 2015-2016 în şcolile sătmărene vor învăţa aproximativ 60.000 de elevi.

Peste 2,58 de milioane de lei alocate de Primăria Satu Mare
Primăria Satu Mare a alocat peste 2,58 de milioane de lei pentru pregătirea şcolilor din municipiu în vederea începerii în condiţii optime a noului an şcolar. Cu aceşti bani, în cele 40 de unităţi şcolare din Satu Mare (13 grădiniţe, zece şcoli gimnaziale, 17 licee şi un centru de excelenţă) în care vor învăţa circa 22.200 de elevi, au fost executate lucrări de reparaţii interioare şi exterioare precum şi de igienizare. Astfel, au fost reparate reţelele de apă şi canalizare, a grupurilor sanitare, a instalaţiilor electrice şi au fost amenajate curţile.

În prezent, sunt aproape finalizate lucrările de igienizare a sălilor de clasă. „Şcoala noastră e pregătită pentru începutul de an şcolar. În data de 14 septembrie vom începe şcoala în condiţii optime, iar elevilor li se vor oferi condiţii decente de învăţare. Sălile de clasă au fost zugrăvite, au fost făcute reparaţiile necesare atât în interior cât şi în exterior, iar în prezent sunt aproape de a fi finalizate lucrările de igienizare”, a precizat directorul Şcolii Gimnaziale „Grigore Moisil” din Satu Mare, Claudiu Mondici.

Şcoli pregătite şi în judeţ
Nici celelalte primării nu s-au lăsat mai prejos şi s-au preocupat îndeaproape ca debutul de an şcolar să înceapă în condiţii bune. Primăria municipiului Carei a alocat sumele necesare pentru lucrări de reparaţii şi igienizare pentru cele şapte unităţi şcolare (trei grădiniţe, două şcoli gimnaziale şi două licee).

De asemenea, Primăria oraşului Negreşti-Oaş a alocat suma de 112.000 de lei pentru unităţile şcolare din oraş. Astfel că în cele două grădiniţe, două şcoli gimnaziale şi două licee se află în fază terminală lucrările de igienizare.

Şi primăriile de comune au făcut eforturi pentru ca şcolile arondate să fie pregătite pentru începerea noului an şcolar. În această situaţie, în aproape toate cele 144 de şcoli din judeţ şcoala va începe fără mari probleme.

Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts