More  Tibi Csik vs. Roland Nagy, duelul foștilor colegi de la Steaua

  - Advertisement -

  Untitled-1

  Foști colegi la Steaua în anii 90, Tiberiu Csik și Roland Nagy se vor revedea sâmbătă dimineața, la Satu Mare, în cadrul etapei a patra a ligii secunde, seria Vest. Primul e acum tehnician la Olimpia iar al doilea a preluat din 2013 noua UTA Bătrâna Doamnă Arad.

  Ambele echipe vin după rezultate nesatisfăcătoare, drept pentru care punctele devin foarte prețioase.

  Olimpia și UTA Arad se vor duela astăzi de la ora 11 și, ca-n vremurile bune, ambele echipe vor avea galerii în tribune.

  Tibi Csik spune că elevii săi sunt ceva mai liniștiți după ce și-au încasat restanțele bănești pe lunile iunie și iulie iar acesta speră să existe acea mobilizare generală pentru a treia victorie stagională.

  „Dacă jucăm cu ambiție și rămânem concentrați pe tot parcursul meciului, nu văd de ce nu am câștiga. Sigur, întâlnim o formație de tradiție, cu multe individualități, foști jucători de Liga 1, dar, parcă, noi ca echipă stăm puțin mai bine. Eu zic că suntem mai sudați decât UTA, dar asta trebuie s-o demonstrăm pe teren. Bineînțeles, va mai conta și forma de moment a jucătorilor și, poate, chiar aportul juniorilor din ambele formații. Ca și noi, UTA are doar 5-6 fotbaliști cu experiență, restul sunt tineri și cred că așa e normal să fie cel puțin la nivelul ligii secunde. Așa am crescut și eu și Roli, cu bătrâni lângă noi, nu altfel”, a adăugat Csik.

  Tiberiu Csik a vorbit și despre actualii portari ai „Bătrânei Doamne”, care au apărat recent culorile lui „Oli”.

  „Am fost foarte mulțumiți atât de Miron, cât și de Anca Trip, dar în momentul în care ne-am despărțit de ei nu le-am putut oferi mai mult. Până la urmă, e normal ca fotbalistul să aleagă ceea ce e mai bine pentru el. Oricare dintre cei doi va apăra, ne va fi greu să le dăm gol, dar până la urmă va conta forța colectivului”, a adăugat „principalul” sătmărenilor.

  În fine, acesta e mulțumit că tabloul echipelor cu tradiție în fotbalul românesc se întregește treptat, măcar la nivelul ligii secunde.

  „E altfel cu FC Baia Mare sau UTA în Liga a 2-a. Sperăm să supraviețuiască și Bihorul cumva, Poli vine și ea din urmă, e altfel când joci împotriva echipelor cu mulți susținători. Sunt sigur că UTA va avea mulți suporteri sâmbătă la Satu Mare, pe noi ne bucură acest lucru. Până la urmă, jucăm fotbal în special pentru oamenii din tribună”, a concluzionat Csik.

  Olimpia îi are în continuare indisponibili pe Rus și Mureșan. În rest nu sunt probleme cu accidentările iar de suspendări încă nu poate fi vorba…

  Olimpia ar putea începe în formula: Băican- Munteanu, Tătaru, Heil, Iuhas- Takacs, Villand, Chivari, Bura-Faur, Boștină.

  Suporterii beneficiază de promoția cumperi un abonament cu 60 de lei și primești o invitație gratuită la toate meciurile de acasă din acest sezon.


  Nagy îl laudă pe Csik: ”Un băiat modest și serios!”
  Arădenii nu o subestimează deloc pe „Oli”, mai ales că aceasta a strâns 6 puncte din 9 posibile în această stagiune. La fel de adevărat este că cele două victorii au venit cu codașele Reșița și FC Bihor, pentru ca formația de sub Turnul Chindiei să se dovedească o nucă prea tare pentru galben-albaștri.

  „Ca la fiecare joc important, mergem cu gândul de a câștiga și de a veni cu cele trei puncte. Au început cu un rezultat surprinzător la Reșița, cu scor la care nu se aștepta nimeni, 0-5. Au întors meciul cu FC Bihor după ce au fost conduși cu1-0, apoi au fost învinși la Chindia cu 2-0. Au echilibru, dar au și ei, ca fiecare echipă, părțile lor slabe. Lumea va veni la stadion, din informațiile noastre, e pozitiv când o echipă gen UTA se prezintă la Satu Mare”, a spus Roland Nagy pentru sportarad.ro.

  Când a venit vorba despre punctele forte ale adversarului, antrenorul „alb-roșilor” a adăugat:

  „Întâlnim o echipă cu continuitate pe banca tehnică. Antrenorul e un băiat modest, serios, sunt sigur că a transmis echipei calitățile sale. Am fost coleg cu Tibi (n.a. Csik) la Steaua, știu ce fel de om este, le transmite mereu băieților lui o agresivitate pozitivă. Olimpia a fost întotdeauna o echipă arțăgoasă, informațiile despre ei nu ne lipsesc. Dar avem și noi atuurile noastre, sperăm să câștigăm!”.

  De când a revenit pe scena eșalonului secund, Olimpia nu a pierdut niciun punct în fața „alb-roșilor”, indiferent pe ce teren s-au jucat partidele.E drept că era o altă UTA…

  La UTA BD, Strătilă e incert iar Gligor va absenta sigur sâmbătă.


  clasament

  Programul etapei a 4-a
  U. Cluj – Gaz Metan
  CS Mioveni – U. Tărlungeni,
  Olimpia Satu Mare – UTA,
  CSM Râmnicu Vâlcea – Chindia,
  FC Brașov – FC Bihor,
  FC Baia Mare – Metalul Reșița,
  Șoimii Pîncota – FC Caransebeș.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Cu buzele umflate

  0