More

    U Cluj Napoca – Olimpia în direct la Digisport 4?

    oli

    Olimpia Satu Mare are un program extrem de încărcat și în același timp dificil în următoarele opt zile.

    Vineri, de la ora 16, elevii lui Csik vor întâlni pe teren propriu pe Gaz Metan Mediaș pentru ca marți de la ora 19 să joace pe Cluj Arena împotriva unei alte echipe retrogradate din Liga 1, U Cluj Napoca. Iar pe 10 octombrie la Satu Mare va veni CS Mioveni, echipă considerată pe bună dreptate principala favorită la promovare din seria a 2-a! ”E un program infernal. Într-o săptămână întâlnim trei echipe foarte puternice. Trebuie să încercăm să scoatem maxim din aceste jocuri și, așa cum am mai spus-o, orice punct contează în acest moment” spune Tibi Csik. Din fericire, Rus și Mureșan și-au revenit după accidentările suferite și sunt în lotul lărgit pentru duelul de vineri. Cei doi sunt însă în urmă cu pregătirea fizică și sunt șanse mici să-i vedem în formula de start a Olimpiei în aceste jocuri.

    Duminică aflăm cine va transmite Liga a 2-a!
    Gabriel Berceanu, directorul departamentului de comunicare al FRF, a declarat că numele câştigătorului drepturilor TV pentru următorii trei ani va fi anunţat în zilele următoare:„Licitaţia s-a închis duminică. În câteva zile se va decide televiziunea care va transmite meciurile din Liga 2. „Conform celor de la prosport.ro, Digisport ar urma să preia meciurile din eșalonul secund.
    Prima partidă pe care ar urma s-o transmită DigiSport 4, noul post lansat de RCS joi, 1 octombrie, e Rapid Bucureşti – Academica Clinceni, din etapa a VI-a din Seria 1 a Ligii 2. Tocmai în această idee, partida a fost mutată joi, de la ora 19:00, în timp ce restul jocurilor sunt programate sâmbătă, de la ora 11:00. Conducerea companiei de televiziune şi Rapid au ajuns deja la un acord şi mai aşteaptă doar încuviinţarea formală a FRF.
    Pe termen lung, planul este ca DigiSport 4 să transmită partidele din Liga 2 de fotbal, pentru că trustul patronat de Zoltan Teszari se aşteaptă să câştige licitaţia organizată de FRF pentru drepturile TV ale acestui campionat. Federaţia e aşteptată azi să facă public câştigătorul drepturilor TV pentru următorii trei ani.
    FRF a făcut mari presiuni asupra Rapidului şi a celor de la U Cluj pentru a accepta să cedeze la comun drepturile TV pentru meciurile de pe teren propriu. După ce a obţinut acordul acestor cluburi inclusiv prin ameninţări făcute de însuşi preşedintele Răzvan Burleanu – potrivit unor martori oculari -, federaţia a organizat o licitaţie pentru drepturile TV ale Ligii 2 pe următoarele trei sezoane.
    Motivul conflictului este evident: Rapid şi U Cluj, echipe cu mare tradiţie şi suporteri numeroşi, sperau să vândă drepturile TV pentru propriile meciuri individual, pe bani mulţi. Pe de altă parte, FRF ştia că, în afara acestor două formaţii şi, eventual, a Oţelului Galaţi, celelalte echipe nu fac audienţă şi, deci, nu va izbuti să găsească televiziuni interesate.
    Astfel devine tot mai clar că programat marți seara de la ora 19, în nocturnă, meciul celor de la U Cluj Napoca de pe Cluj Arena cu OLIMPIA SATU MARE ar putea fi transmis în direct de Digisport 4. Totul depinde însă de rezultatul licitației pentru drepturile TV, ce va fi anunțat duminică de FRF.

    Florin Mureşan

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE