More  Un grup de elevi sătmăreni va participa la serbările de la Ţebea

  - Advertisement -

  IANCU-TEBIA

  Un grup de elevi sătmăreni a pornit ieri spre Ţebea, acolo unde duminică au loc serbările dedicate eroului transilvănean Avram Iancu. Până duminică, elevii vor vizita şi alte obiective turistice de pe traseu. Excursia este organizată de Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din Satu Mare, care și-a propus în felul acesta să îi încurajeze pe tineri să își manifeste sentimentele patriotice.

  O tradiţie respectată an de an
  Ca și în fiecare an, președintele filialei Satu Mare a Societăţii Cultural-Patriotice Avram Iancu, Mircea Dobra, a organizat o excursie pentru un grup de elevi sătmăreni care să reprezinte județul nostru la manifestările organizate duminică la Țebea, unde sunt așteptați mii de oameni cu ocazia împlinirii a 143 de ani de la moartea eroului național. Președintele Mircea Dobra este de părere că viziunea elevilor asupra evenimentelor istorice se schimbă dacă aceștia au prilejul de a vizita meleagurile unde s-au dat marile bătălii sau unde sunt înmormântați eroii neamului românesc. “Anual noi trimitem grupuri de copii la Țebea să își cunoască istoria, să meargă pe urmele înaintașilor. E un lucru extraordinar pentru că aceștia trăiesc acolo sentimente unice, momente deosebite. Zeci de mii de oameni vin să participe la aceste serbări. Țin și eu minte când eram mic că abia așteptam să merg, iar de atunci merg în fiecare an“, mărturisește Mircea Dobra.

  Excursie pentru 36 de elevi
  Anul acesta, beneficiarii excursiei sunt 36 de elevi de la Școala Gimnazială “Avram Iancu” din municipiul Satu Mare. Entuziasmați și emoționați au pornit ieri dimineața spre destinație, însoțiți de trei cadre didactice și directorul școlii, Cătălina Satmari. “Vom participa la serbările de la Țebea și suntem mândri că purtăm numele marelui tribun național. Suntem conștienți că și această componentă a educației patriotice este importantă deoarece în ultima vreme, zic eu, a avut puțin de suferit și noi adulții suntem datori să reînviem în sufletele acestor copii sentimentele patriotice“, spune directorul Satmari.

  Acțiunea a fost sprijită și de Consiliul Județean Satu Mare, motiv pentru care președintele Adrian Ștef a mers ieri dimineață să le ureze drum bun copiilor și să îi felicite pe organizatori pentru iniţiativa lor.

  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts