Ziua Porţilor Deschise la Asociaţia Steastea

Proiectul “Start pentru incluziune socială prin muncă” implementat de către Asociația Stea din aprilie 2014 a ajuns, joi, la un moment de sărbătoare, de punere în valoare a rezultatelor obținute și de mulțumire adresată tuturor celor care au contribuit pentru ca acesta să devină realitate. Asociația a găzduit “Ziua Porților Deschise” la grădina din Curtuiuș acolo unde muncesc, zi de zi, 28 de tineri fără adăpost din Satu Mare.

Progresele făcute de aceștia au fost prezentate celor peste 80 de sătmăreni care au onorat invitația de a participa la această sărbătoare. Evenimentul a debutat cu un moment în care directorul Asociației Stea, Cristina Bala, a punctat beneficiile aduse comunității sătmărene. „Acest proiect ne permite să creștem semnificativ accesul tinerilor fără adăpost la programe prin care învață să muncească, să-și asume responsabilități și să-și dezvolte abilitățile de viață. Până în acest moment sunt 28 de tineri care au demonstrat deja că pot și sunt dispuși să facă eforturi semnificative pentru integrarea socio-profesională. Proiectul continuă, în septembrie având loc selecția unui nou grup de 14 tineri care urmează să fie implicați în programe iar 20 dintre beneficiarii proiectului vor participa în lunile următoare la un curs de calificare în domeniul agriculturii, organizat cu sprijinul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă”, a mai punctat Cristina Bala, care a mulţumit Primăriei și Consiliului Local Satu Mare pentru alocarea terenului pe care s-a dezvoltat „Grădina STEA”, precum şi celorlalţi parteneri.

În cadrul evenimentului musafirii au vizitat cele două solarii pline de legume cultivate pe baza tehnicilor de agroecologie, fără a folosi substanțe chimice de sinteză, fiind ghidați de către o parte dintre tinerii beneficiari ai proiectului care au oferit cu mândrie explicații despre tot ceea ce au învățat. Iar, la final, cei prezenți au gustat din bucatele preparate la fața locului: bogracs, frigărui și ardei umpluți. În acest an, producția de legume este destinată beneficiarilor proiectului și copiilor și tinerilor care participă la activitățile de la centrul de zi al Asociației Stea, contribuind la creșterea aportului de nutrienți în alimentația lor zilnică.

Aceste activități sunt realizate în cadrul proiectului „Start pentru incluziune socială prin muncă” derulat în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Satu Mare şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu Mare în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul proiectului este de 69.125,54 euro, din care 62.091,92 euro finanţare nerambursabilă şi 7.033,62 euro contribuţia Asociaţiei Stea şi a partenerilor săi. Proiectul are ca scop facilitarea integrării socio-profesionale a tinerilor fără adăpost prin creşterea adaptabilităţii lor pe piaţa muncii.
Florin Dura

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts