Adrian Pop rămâne numărul unu în RomâniaAdrian-Pop-3

Federația Română de Scrimă a dat publicității pe site-ul oficial top-ul celor mai buni spadasini din țară.

Clasamentul e întocmit în funcție de punctele acumulate de spadasini la competițiile interne și internaționale din acest sezon .

Cum era oarecum și firesc, sătmăreanul Adrian Pop e pe primul loc în acest clasament cu 58 de puncte acumulate după câștigarea Cupei României și după argintul de la Naționale. Din păcate Adi Pop nu și-a completat sezonul intern bun și cu puncte din competițiile internaționale.

Adi Pop e urmat în clasament de Liviu Dragomir de la Craiova și de sătmărenii Nyisztor Alexandru și Tardi Otto de la Târgu Mureș toți cu 40 puncte.

Un alt sătmărean Adrian Szilagyi e pe cinci cu 29 de puncte. Szilagyi e însă singurul din top 5 care a adus puncte de ”afară ”.2 de la Belgrad, 6 de la Heidenheim și 9 de la Budapesta de la circuitele de Cupă Mondială. Cu siguranță Szilagyi putea ajunge în top 3 dacă nu se accidenta la spate la Cupa României.

Al treilea spadasin de la CSM, Arkosi Bertalan e pe 11 în vreme ce marea surpriză o reprezintă Adam Macska de la CS Satu Mare. La doar 15 ani, Macska e cel mai tânăr spadasin din top 20 și are 18 puncte din care 14 după evoluția foarte bună de la Cupa României.

În top-ul spadasinilor mai apare și antrenorul Nagy Lehel de la CS Satu Mare, locul 28 în vreme ce speranțele pregătite de el, puștii de 14-15 ani Oroian Alexandru, Pop Edwin și Ziman David au intrat și ei în premieră în acest clasament.

De remarcat că sunt 59 de spadasini din țară care au acumulat puncte în competițiile organizate de FRS sau Federația Internațională de Scrimă.
Florin Mureșan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts