Baschet feminin / Începe un nou sezon în Liga Naționalăbaschet

Liga Națională la baschet feminin pornește la drum la acest sfârșit de săptămână cu doar 11 echipe la start.


Nova Vita Târgu Mureș, CSM Oradea și CSM Craiova au spus ”pas” și au refuzat invitația FRB de a mai juca în elita baschetului feminin românesc iar Liga a rămas cu cele mai puține echipe în campionat din ultimii 10 ani.
Din păcate e un campionat de la care iubitorii baschetului sătmărean nu au mari așteptări…Abia salvată de la retrogradare în primăvară echipa păstorită de mărețul președinte Neagu s-a făcut de râs deja în Cupa României și așteaptă cu groază meciurle din campionat.
Pe post de Cenușereasă , echipa lui Ibi Gamaleț va fi doar parteneră de antrenament pentru restul trupelor , șansele de a obține măcar o victorie fiind mai mici chiar ca și cele de a vedea un asteroid căzut în zona de agrement de la Mujdeni!
După cum s-au mișcat celelalte 10 echipe în perioada transferurilor și a meciurilor amicale, Sepsi Sfântu Gheorghe pare marea favorită la titlu. Cu un lot echilibrat și cu jucătoare de valoare Părău & co au învins luna trecută în amicale echipe de FIBA EUROPE CUP din Ungaria. BC ICIM Arad rămâne în top în vreme ce campioana Târgoviște și CSU Alba Iulia par a fi făcut un pas în spate la capitolul buget și investiții.
Olimpia Brașov, Phoenix Galați și U Cluj Napoca emit și ele pretenții de Final Four în vreme ce Danzio Timișoara rămâne aceeași trupă imprevizibilă. Ar mai fi , fără straniere doar Rapid București doar că experiența antrenorului Dan Militaru ar putea conta în duelurile cu Alexandria sau Timișoara pentru rămânerea în divizie.
Dintre sătmărence, Andreea Orosz și Adina Pop au semnat cu CSM Târgoviște, Eniko Laza cu ICIM Arad, Flavia ferenczi la U Cluj Napoca…

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts