Cinci lucruri remarcabile după calificarea României la EURO 2016romania

Ne-am calificat la un turneu final după opt ani şi trebuie să vedem partea bună a lucrurilor, în ciuda chinului pe care l-am avut de suportat într-o grupă accesibilă.
Cinci lucruri remarcabile după calificarea României la EURO 2016”:
1. Avem cea mai bună apărare din campania de calificare la Euro 2016: am primit doar două goluri: de la Ungaria şi de la Finlanda. Mai mult, nu am primit niciun gol în deplasare.
2. Suporterii au rămas alături de naţională. Am avut un total de 180.925 de suporteri în tribune la meciurile din această campanie, o scădere infimă faţă de cei 182.753 suporteri care au venit pe stadion în campania pentru CM 2014.
3. Vlad Chiricheş şi Dragoş Grigore au fost titulari şi integralişti în toate cele 10 meciuri din această campanie. Sunt printre puţinii jucători din Europa care se pot lăuda cu această performanţă.
4. Claudiu Keşeru este în topul celor mai ofensivi fotbalişti din campania de calificare. Românul a avut 14 şuturi spre poartă şi a fost depăşit doar de Dzeko (16), Rooney (16), Kroos (15) şi Bale (15).
5. Naţionala României a terminat campania de calificare fără înfrângere, o performanţă care mai poate fi egalată doar de Anglia, de Austria şi de Italia.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts