Doi ”samurai”, vicecampioni europeni la seniori!samuraiul

Sămbătă, la Timişoara, s-a desfăşurat Campionatul European de Karate ESKU, competiţie aflată în calendarul Ministerului Tineretului si Sportului. Toate ţările participante s-au prezentat cu loturile naţionale, atât la proba kata cât şi la proba de kumite, la cadeţi, juniori şi seniori.

Din lotul României au făcut parte trei sătmăreni, toţi trei legitimaţi la CS Samuraiul, club condus de Robert Magos. Cei trei “samurai”, Anzik Arnold, Kalocsai Zoltan si Vida Armin au concurat la proba de kumite individual şi se poate spune, prin prisma rezultatelor obţinute, două medalii de argint şi un loc patru, că au avut o prestaţie excelentă.

Primul care a urcat pe tatami a fost Vida Armin, la – 63 kilograme cadeţi. Debutant la o competiţie de asemenea importanţă, Armin Vida a reuşit să învingă doi adversari în prima parte a competiţiei. Apoi însă, a pierdut următoarele partide, dar a terminat competiţia pe un meritoriu loc patru.

Kalocsai Zoltan (60 kilograme), debutant în competiţia seniorilor, a avut un parcurs foarte bun reuşind, în ciuda unei accidentări, să termine pe locul 2 şi să cucerească medalia de argint şi titlul de vicecampion european la senori -60 kg.

Ultimul “samurai” care a intrat pe tatami a fost Anzik Arnold la seniori +85 kg. Revenit în competiţiile de anvergură după o pauză de 10 ani, Arnold, cu un palmares impresionant, a arătat că rămâne unul dintre cei mai valoroşi karateka din Europa la această categorie. În final, după un parcurs greu, Arnold Anzik a reuşit să cucerească şi el medalia de argint.

Mai multe detalii și declarații de la acest eveniment veți putea urmări în această seară de la ora 20,45 în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV.

Cristian Stan

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts