Doi spadasini selectaţi pentru Europenele de anul viitor



spada

Scrimerii sătmăreni participă în aceste zile la două competiţii importante, una la Bucureşti, Campionatul Naţional de floretă speranţe şi unul la Craiova, Cupa Federaţiei la spadă.

La sala Floreasca din capitală au participat 24 de sportive din ţară, printre care şi nouă sătmărence. Din păcate nici una dintre floretiste nu a reuşit să prindă podiumul. Cea mai bună sătmăreancă a fost Andreea Potor care s-a clasat pe 6, Melissa Korossy pe 8, Teodora Şofran pe 9, Briana Silaghi pe 11, Tamara Ulici pe 12, Cristina Anderco pe 14, Diana Şuta 15, Cristina Figuş pe 20 şi Teodora Turdean pe 21. Competiţia a fost adjudecată de Raluca Drăghici de la Farul Constanţa.

În schimb spadasinii s-au descurcat bine la Craiova. Elevii lui Francisc Csiszar şi Lehel Nagy au reuşit să cucerească două medalii. Adam Macska, proaspătul campion de la speranţe s-a clasat pe doi, după ce a fost învins de David Biro din Tg. Mureş. Iar Balazs Szilagyi a prins locul trei, pierzând intrarea în finală în faţa aceluiaşi Biro.

Alex Oroian s-a clasat pe opt, fiind învins de colegul său Adam Macska, iar David Ziman a pierdut pentru accederea în finală. În total s-au înscris 47 de cadeţi, iar competiţia continuă astăzi cu juniorii, unde, pe lângă cei mai sus menţionaţi li se vor alătura Zoltan Kato şi Marton Szep. Însă cea mai bună veste de la Craiova ne-a dat-o antrenorul Francisc Csiszar care a spus fericit că doi spadasini din Satu Mare vor participa aproape 100% la Campionatul European de spadă cadeţi, în culorile României. Este vorba despre Adam Macska şi Balazs Szilagyi, acest concurs fiind unul de selecţie pentru loturile naţionale. “La o competiţie anterioară i-am spus lui Adam, când am auzit imnul României: îmi doresc ca imnul să fie intonat în momentul în care tu vei câştiga o medalie la Mondiale şi Europene. Şi iată că acum visul este pe jumătate împlinit“, a spus antrenorul Csiszar.

Iar la Bucureşti, în cadrul campionatului de speranţe, astăzi se desfăşoară proba pe echipe.





ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts