Familia Pop la putere!spada

Ziua a treia a Cupei României la spadă de la Constanţa a adus şi al treilea loc întâi sătmărean. După ce Simona Pop a cucerit cupa la individual şi la echipe cu Steaua, soţul sportivei, Adrian Pop de la CSM Satu Mare a reuşit să se impună ieri la individual.


Adrian Pop s-a calificat joi alături de colegul său de club Bertalan Arkosi şi de cel mai tânăr spadasin din concurs, Adam Macska pe tabloul principal de 16. Dacă Arkosi s-a clasat pe 6 şi Macska pe 8, Adi Pop a fost de neoprit. L-a învins în sferturi pe coechipierul său, Bertalan Arkosi, scor 15-4.
Pentru intrarea în finală s-a duelat cu fostul coleg de la CS, Otto Tardi, pe care l-a învins cu 4-3, iar în finală, Adrian Pop a dat peste un alt sătmărean, Alexandru Nyisztor, de care a trecut cu 12-7 şi şi-a adjudecat Cupa României.
Podiumul a fost în totalitate sătmărean, cu Adi Pop pe prima treaptă, Alex Nyisztor pe a doua şi Otto Tardi pe ultima treaptă a podiumului. Competiţia se încheie astăzi cu proba pe echipe, acolo unde CSM Satu Mare va începe de la poziţia a doua, după CSU Tg. Mureş. Se pare că Adrian Szilagyi şi-a revenit uşor şi ar putea evolua alături de ceilalţi colegi. “A fost un an excelent pentru băieţi. Am luat cam tot ce se putea lua. Dacă reuşim să câştigăm şi la echipe, totul va fi perfect“, a declarat antrenorul emerit Francisc Csiszar.    Iar duminică băieţii vor concura tot la Constanţa în cadrul Memorialului Paul Călin.
Greta Vereş, sătmăreanca de la CSA Steaua va concura duminică la Circuitul European U23 la spadă de la Budapesta. Competiţia va debuta la ora 14.00.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts