Gabi Szabo susţine sportul sătmărean!szabo

Cei mai importanți lideri ai Partidului Social Democrat (PSD) din România, în frunte cu preşedintele Liviu Dragnea, s-au aflat ieri în capitala Țării Oașului, Negrești Oaș, unde au participat la ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Iar, nouă miniştri ai Guvernului României au fost ieri în judeţul nostru pentru a sta de vorbă cu sătmărenii pe marginea problemelor cu care se confruntă. Printre ei şi ministrul Tineretului şi Sportului, Gabi Szabo.

Fosta multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană la atletism, însoţită de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a participat la sediul DJST la o întâlnire cu directorul direcţiei, Virgil Dragoş, şi cu conducătorii de cluburi din judeţ, cu oameni de sport şi cu reprezentanţii presei.

Cum era oarecum şi firesc discuţiile s-au purtat în principal pe problemele cu care se confruntă sportul sătmărean.

“Sunt conştientă că de la nivel central e mult mai greu să gestionez bazele sportive şi tot ce se află în patrimonial DJST-urilor de aceea îmbrăţişez ideea Consiliului Judeţean Satu Mare de a prelua Taberele Şcolare, Hotelul Sport şi chiar întreaga direcţie cu salariaţi cu tot. Ar fi un pas important spre descentralizarea la care şi eu visez de multă vreme” a punctat Gabi Szabo. Aceasta a fost completată de preşedintele Adrian Ştef care a declarat că prin Consiliul judeţean nu se pot finanţa instituţii decât dacă se află în directa subordonare .

“ Să nu creadă lumea că vânăm patrimoniul DJST, dar nu putem reabilita sau finanţa Hotelul Sport sau Taberele Şcolare decât dacă le preluăm în administrare direct”, a spus preşedintele Adrian Ştef.

Oamenii din sport din judeţ şi-au prezentat apoi doleanţele.

Antrenorul Gheorghe Fulop s-a plans de lipsa bazelor de pregătire din Satu Mare şi de faptul că atleţii pe care-i antrenează sunt nevoiţi să plece la Iaşi sau în alte oraşe. “ Nu mai avem nicio pistă de alergare. Nici la stadionul Olimpia, nici la Dinamo”, s-a plâns decanul de vârstă al antrenorilor prezenţi la întâlnire.

Directorul LPS, Ionel Păcurariu a prezentat un proiect de reabilitare a bazei Dinamo, prin care împreună cu Primăria se încearcă modernizarea arenei de fotbal şi atletism. În acelaşi timp, Păcurariu a cerut ca CSS-urile să rămână alături de LPS-uri şi să nu fie lăsate să treacă în administrarea primăriilor.

“E prima oară când aud aşa ceva…Nu voi lăsa CSS-urile să dispară, sunt o mare susţinătoare a acestora”, a răspuns ministrul Gabi Szabo.

Gabi Szabo a mai amintit că lucrează împreună cu echipa de la minister la crearea unei mai bune imagini a sportului şi că e esenţială o bună colaborare cu presa.

Florin Mulcuţan în calitate de membru în Biroul Federal al FR Box i-a înmânat un raport din partea federaţiei, în vreme ce Dan Şuta şi Cristina Stahl au făcut lobby pentru şcoala sătmăreană de scrimă.

Ministrul Gabi Szabo s-a arătat oarecum surprinsă şi deranjată în acelaşi timp de faptul că directorul CS Satu Mare, Marcel Tarţa (club susţinut de MTS) nu a fost prezent la întâlnire, acesta preferând să meargă în Austria cu spadasinii de la club.

“Din moment ce ştia că vin la Satu Mare, consider că trebuia să facă tot posibilul să rămână la întâlnire şi să lase antrenorii să plece cu sportivii în Austria“, a punctat Gabi Szabo.

“Performanţa aduce bani şi nu banii aduc performanţa” au fost cuvintele cu care Gabi Szabo a încheiat întâlnirea de la sediul DJST.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts