Garnituri noi pentru şcolile sătmărenesah

Un alt om de marcă al sportului românesc a fost în vizită la Satu Mare. Vineri, de la ora 14.00, preşedintele Federaţiei Române de Şah, Sorin Iacoban, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Scopul principal a fost acela de a promova educaţia în şcoli prin şah. Acesta a înmânat garnituri de şah pentru 12 şcoli din mediul rural şi urban. Au fost prezenţi profesori care predau acest sport, precum şi inspectorul general adjunct Mariana Roman, deputatul Gabor Kereskenyi şi inspectorul de specialitate Petru Dumitru.

“Mulţumesc pentru găzduire. În judeţul nostru se practică şahul în număr mare. Alături de deputatul Gabor Kereskenyi, din Comisia de Sport a Camerei Deputaţilor, am reuşit să fim prima ţară din UE care am introdus şahul în şcoli. Rog profesorii să continue cu aceste cursuri de şah pentru că a ajuns deja o ştiinţă. Suntem între primele 15 ţări din lume în ceea ce priveşte practicarea şahului“, a spus preşedintele FRŞ, Sorin Iacoban.

Proiectul ”Educaţie prin şah”, derulat între MTS şi inspectoratele şcolare, va dona în total garnituri pentru 500 de şcoli.

Iar la final, profesorii reprezentând cele 12 şcoli care au beneficiat au primit din partea şefului forului naţional tot ce au nevoie pentru a preda şahul. Este vorba de şcolile generale sătmărene Ion Creangă, Mircea Eliade, Grigore Moisil, Şc. Petofi Sandor Livada, Şc. Gim. Nr. 3 Carei, Şc. Gim. Nr. 3 Negreşti-Oaş, Şcoala G. Coşbuc Medieşu Aurit, Şc. Odoreu, Turţ, Oraşu Nou, Batarci şi Pişcolt.
Daniel C.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts