Helmuth Duckadam vine în week-end la Satu Mareduckadam

Preşedintele de onoare al Stelei, fostul mare portar Helmuth Duckadam se va afla la acest sfârşit de săptămână la Satu Mare.

„Eroul de la Sevilla” va profita oarecum de meciul de joi de la Baia Mare pe care Steaua îl joacă în Cupa României şi va mai rămâne pentru câteva zile în zona de Nord Vest.

Duckadam este invitatul special al patronului firmei Dobra Wine, Kallos Francisc. Fostul mare portar va semna un parteneriat cu firma producătoare de vinuri. De asemenea, în program, preşedintele Stelei se va întâlni cu oficialităţile locale şi judeţene şi va participa la o întâlnire cu cei mai mici fotbalişti de la Olimpia Satu Mare.

Helmuth Duckadam va oferi şi un interviu în exclusivitate postului NORD VEST TV. Interviu ce va fi difuzat şi în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de luni seara.

Carte de vizită
Duckadam a început fostbalul la Arad, iar după patru sezoane la UTA a ajuns în 1982 la Steaua, unde se impune treptat ca titular. Este supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona apără toate cele patru lovituri de departajare, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso și Marcos, având o contribuție enormă la câștigarea trofeului de către Steaua București. Performanța reușită de Helmuth Duckadam pe stadionul “Sanchez Pizjuan” din Sevilla este înscrisă în celebra Carte a Recordurilor.

În același sezon în care a reușit cea mai bună performanță a unei echipe românești, cariera sa a fost întreruptă brusc, din cauza unui anevrism care a impus o intervenție chirurgicală la brațul drept, aceasta determinându-l să iasă definitiv din fotbalul de performanță la vârsta de 27 de ani.

La 3 ani de la finala de la Sevilla, în anul 1989, Duckadam s-a reîntors pe teren, pentru ultimele două sezoane, la divizionara B, Vagonul Arad. Echipă cu care şi joacă împotriva echipelor din Satu Mare, Someşul şi Olimpia.

În total are 133 de apariții în divizia A, 13 în Cupa României și 9 în Cupa Campionilor Europeni.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts