În PNL persistă conflicteleLa mai bine de un an de la fuziune, vechii democrat-liberali şi liberalii continuă să se certe, atât la centru cât şi în teritoriu. După eşecul lamentabil al moţiunii de cenzură, motivul principal îl reprezintă acum candidaturile la alegerile locale. Desemnarea candidaţilor la primării se dovedeşte a fi un măr al discordiei în partid, fiind puţine locurile în care cele două tabere nu au fiecare câte un candidat.

Dincolo de aceste tensiuni, deşi organizaţiile PNL trebuia să aibă un singur preşedinte, 95% dintre ele funcţionează, în continuare, în sistemul de copreşedinţi, după chipul şi asemănarea Centrului. În plus, liberalii şi democrat-liberalii nu şi-au unificat departamentele de comunicare, continuând să comunice separat, pe două voci distincte.

Pornind nu numai de aici, s-a conturat percepţia că noul PNL se confruntă cu nevoia prelungită a unui lider carismatic. A unuia singur, dar nici Vasile Blaga şi nici Alina Gorghiu nu sunt la nivelul responsabilităţilor ce le revin în fruntea partidului liberalilor.Mai cu seamă după eşecul moţiunii de cenzură, despre faima de bun organizator atribuită lui Vasile Blaga nu se mai poate vorbi. Iniţiativa de a convoca susţinători în stradă l-a umplut de ridicol. În plus, tot ceea ce a făcut până în prezent în politică îl defineşte ca o personalitate de eşalon secund, fără carismă şi fără un discurs convingător, la nivelul unui lider de primă mână. Pe de altă parte, Alina Gorghiu face eforturi evidente de a trece drept un politician de temut, dar patima sa pentru ideile susţinute nu par autentice, ci doar interpretări serbede, de unde impresia de artifical şi lipsă de personalitate.

În concluzie, PNL este departe de a fi un partid unic, solid şi unit în jurul unui lider important, riscând astfel să rămână cantonat într-un şir de neputinţe şi eşecuri răsunătoare.

Voicu D. Rusu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts