More

    Lenard Berei, campion balcanic

    berei

    Luptătorul sătmărean Lenard Berei a reuşit din nou o performanţă remarcabilă. Elevul antrenorului Tudor Barbul de la CS Satu Mare-Cetate Heracle Ardud a cucerit o nouă medalie internaţională.

    La Bursa, în Turcia, în această perioadă se desfăşoară Campionatele Balcanice la lupte cadeţi. Iar din delegaţia numeroasă a României face parte, la 100 kg şi Lenard Berei. Care vineri noaptea, în jurul orei 01.00 a trimis un mesaj mentorului său că a cucerit titlul balcanic.

    A trecut în finală de un reprezentant al ţării gazdă în stil de mare campion, cu 8-0 şi şi-a adjudecat medalia de aur la Balcaniadă. Din lotul României ar fi trebuit să facă parte şi Marius Bulgăr la 47 kg. Doar că acesta a fost anunţat abia joi seara şi nu a mai putut ajunge la Bucureşti pentru a porni alături de delegaţia română. ”Nu pot decât să mă bucur pentru Lenard. E un copil talentat care a confirmat încă o dată. Păcat de acest Bulgăr Marius care ar fi putut face faţă la Balcaniadă şi cine ştie, am fi avut doi campioni. De sportivii noştri sunt tot mai interesate cluburi mari din ţară, dar şi din străinătate, ceea ce nu e puţin lucru”, a spus antrenorul Barbul.

    Sportivul din Ardud a avut mai mari emoții la proba cântarului decât pe saltea cu adversarii. Berei s-a văzut nevoit să slăbească 12 kg în doar câteva zile înaintea concursului pentru a intra în categorie la 100kg.

    Şi colegii lui Berei s-au descurcat bine, aşa că, adunate toate medaliile, România s-a clasat pe doi, primind o cupă şi diplome pentru această realizare.

    Iar sâmbătă şi duminică au avut loc duelurile pe echipe. România a avut un parcurs excelent până în ultimul act. Acolo a dat peste echipa Turciei, ţara gazdă reuşind să îşi adjudece titlul balcanic la un punct în faţa reprezentativei noastre.

    Astfel, luptătorul nostru se întoarce acasă cu o medalie de aur obţinută la individual şi cu una de argint alături de echipă.

    Lenard Berei demonstrează încă odată că e cel mai bun produs al luptelor sătmărene din ultimii ani și că merită orice sacrificiu și efort în a-l sprijini pe viitor pentru că e clar deja, are mari șanse de a reprezenta Sătmarul la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE