Liviu Dragnea, validat în unanimitate în funcţia de preşedinte al partiduluipsd01

Liviu Dragnea a fost validat, în unanimitate, în funcţia de preşedinte al PSD de către Congres. Raportul de validare al alegerilor interne din PSD de săptămâna trecută a fost citit şi aprobat, în unanimitate, de către delegaţii la Congresul social-democraţilor de dumincă, el devenind astfel preşedinte deplin al formaţiunii. Raportul a fost citit de către deputatul PSD, Florin Iordache, preşedinte al Comisiei Electorale Centrale a partidului. În urma aprobării raportului de validare, Liviu Dragnea devine, oficial, preşedinte al PSD. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost ales, duminică, la Congresul PSD, preşedinte executiv al partidului. Vicepreşedinţi au devenit Andrei Dolineaschi, Victor Negrescu, Georgian Pop, Ionuţ Vulpescu, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Ştefan Viorel, Şimon Gheorghe, Vlase Petru Gabriel, Mihai Chirica, Gabriela Vrânceanu Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Doina Pană.

PSD va continua guvernarea
Preşedintele social-democrat Liviu Dragnea a spus duminică, la Congresul partidului, că PSD va continua guvernarea, însă trebuie privit şi la proiectul politic de după actualul Cabinet, care trebuie condus de Victor Ponta, glumind că trebuie să vrea şi el şi să nu facă “vreo nefăcută”. “Vreau să vă spun foarte clar: noua conducere a PSD va susţine cu aceeaşi forţă cu care a făcut-o şi până acum rămânerea noastră la guvernare, dar trebuie să privim şi dincolo de mandatul acestui Guvern”, a spus Dragnea.
Liviu Dragnea a continuat discursul, spunând că trebuie privit şi “dincolo de mandatul acestui guvern”, iar social-democraţii trebuie să lucreze la un proiect pe termen lung. “După 25 de ani România nu are un plan de dezvoltare, un plan pentru următorii 25 de ani”, a spus Dragnea.

Dragnea le-a mulţumit lui Oprea şi Tăriceanu
Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a mulţumit, duminică, lui Gabriel Oprea pentru sprijinul din coaliţie şi din Guvern, afirmând că liderul UNPR este un “reper” al corectitudinii şi un factor de stabilitate, iar PSD şi UNPR pot forma împreună o stângă puternică în viitoarele alegeri. “Vreau să le mulţumesc partenerilor, (…) Gabriel Oprea, un om de cuvânt, un reper în ceea ce înseamnă corectitudine şi respectarea cuvântului dat şi un factor de stabilitate pentru orice guvernare din care face parte. Mulţumesc, Gabi”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a spus că social-democraţii, împreună cu UNPR, “pot forma o stângă puternică, care să meargă în alegeri cu fruntea sus în faţa românilor”. Dragnea le-a mulţumit şi copreşedinţilor ALDE, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, “pentru modul civilizat şi colegial” în care au guvernat împreună. “Meritele sunt împreună, alte tuturor”, a spus Dragnea.

Dragnea, către Ponta: Toate deciziile le-am luat împreună
Liviu Dragnea i-a spus, duminică, lui Victor Ponta că, într-adevăr, toate deciziile le-au luat împreună începând cu 2010, unele obiective au fost îndeplinite, cum ar fi aducerea PSD la guvernare, în timp ce alte “dorinţe” nu au putut fi duse mai departe, dar el vrea să meargă până la capăt. Preşedintele PSD Liviu Dragnea i-a spus lui Victor Ponta, la începutul discursului susţinut la Congresul PSD, să îşi amintească o noapte de februarie din 2010, când au discutat şi şi-au fixat obiectivele. Dragnea a spus că “într-adevăr toate deciziile le-am luat împreună”, mare parte din obiectivele stabilite în acea noapte de februarie au fost îndeplinite. “Am adus PSD la guvernare. Da, noi ştim să depunem o moţiune de cenzură care să treacă, am reuşit să facem mult bine pentru România, dar, ştii bine că sunt unele obiective şi dorinţe pe care nu le-am putut duce mai departe” i-a transmis el lui Ponta. Dragnea a mai spus că el vrea să ducă mai departe obiectivele şi l-a invitat pe Ponta să îi fie alături.

Ponta, către Dragnea: Toate deciziile bune le-am luat împreună
Premierul Victor Ponta a declarat duminică, la debutul Congresului PSD, că va fi alături de noua echipă a PSD şi i-a mulţumit lui Liviu Dragnea pentru “parteneriatul loial” de cinci ani, transmiţându-i însă că împreună au luat toate deciziile, şi pe cele bune şi pe cele “greşite”. Victor Ponta a spus că a fost “cea mai mare onoare şi bucurie pentru mine să fiu preşedintele PSD” şi că cea mai mare înfrângere a fost cea suferită la referendumul de demitere a preşedintelui din 2012. Premierul a spus că va sprijini “cu toate puterile” sale noua conducere a partidului şi i-a mulţumit lui Liviu Dragnea pentru “parteneriatul loial” de cinci ani.

Valeriu Zgonea, ales preşedinte executiv al PSD
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a fost ales, duminică, la Congresul PSD, preşedinte executiv al partidului, cu aproximativ 2.600 de voturi, învingându-l astfel pe contracandidatul său, Constantin Niţă, care a obţinut doar circa 1.100 de voturi. Zgonea a obţinut acest rezultat, fiind susţinut public de Liviu Dragnea şi, la intrarea în competiţie, de 40 dintre filialele PSD. Constantin Niţă a mai candidat şi pentru un post de vicepreşedinte, având şanse să obţină votul delegaţilor, având în vedere că, potrivit unor surse social-democrate, Niţă a primit sprijin din partea conducerii centrale a PSD.

Zgonea: Cred în proiectul lui Liviu Dragnea
Candidatul pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, Valeriu Zgonea a declarat, duminică, înaintea începerii Congresului PSD, că proiectul partidului este important şi nu funcţiile, adăugând că el crede în proiectul lui Liviu Dragnea. “Le urez tuturor candidaţilor succes, România este importantă pentru noi, proiectul pe care noi azi îl prezentăm prin vocea preşedintelui partidului este important, funcţiile nu sunt întotdeauna importante, deşi ştiu că presa este încântată de bătălia pentru funcţie”, a declarat Valeriu Zgonea. El a mai declarat că crede “foarte mult în proiectul preşedintelui partidului” pe care îl va prezenta la Congres.

21 de candidaţi pentru 14 funcţii de vicepreşedinţi
În total, s-au înscris în cursă 21 de candidaţi pentru 14 funcţii de vicepreşedinte, dintre care 15 bărbaţi şi 6 femei. Patru din cele 14 funcţii de vicepreşedinte au revenit Organizaţiei de Femei, iar candidaţii au trebuit să aleagă între poziţia de vicepreşedinte şi cea de lider de organizaţie. Candidaţii pentru cele 10 poziţii de vicepreşedinţi bărbaţi au fost secretarul general Andrei Dolineaschi, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, ministrul Economiei, Mihai Tudose, europarlamentarul Victor Negrescu, preşedintele Comisiei de cod electoral, Gabriel Vlase, ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, primarul interimar al Iaşului, Mihai Chirica, deputatul Viorel Ştefan, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, liderul TSD Mihai Sturzu, secretarul de stat în Ministerul Muncii Adrian Dobre, precum şi deputaţii Constantin Niţă, Cătălin Rădulescu, Georgian Pop şi Gheorghe Şimon. În lupta pentru cele 4 poziţii de vicepreşedinte alocate Organizaţiei de Femei a PSD s-au înscris senatorul Ecaterina Andronescu, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD Gabriela Firea, fostul ministru Doina Pană, europarlamentarul Gabriela Creţu şi preşedintele PSD Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca.
În final, vicepreşedinţi au devenit Andrei Dolineaschi, Victor Negrescu, Georgian Pop, Ionuţ Vulpescu, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Ştefan Viorel, Şimon Gheorghe, Vlase Petru Gabriel, Mihai Chirica, Gabriela Vrânceanu Firea, Lia Olguţa Vasilescu, Ecaterina Andronescu, Doina Pană.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts