Ministrul Apărării Mircea Duşa vine în judeţ de Ziua Armateidusa

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, va fi prezent la manifestările care sunt organizate duminică în judeţ de Ziua Armatei Române. Dimineaţă se va afla la Satu Mare, unde va depune coroane de flori la Monumentul Eroilor, după care se va deplasa la Carei unde va asista la ceremonia militară de la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”.

Manifestările dedicate Zilei Armatei Române vor începe încă de azi, când, în jurul orei 16.00, la Monumentul Eroilor din municipiul Satu Mare va sosi “Ştafeta Veteranilor”. Alături de militarii grupului INVICTUS România, în penultima etapă a „Ştafetei Veteranilor”, cea de la Satu Mare, va alerga şi ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa. Ştefata se va încheia cu o ceremonie militară şi religioasă la Monumentul Eroilor din Satu Mare.

A doua zi, duminică, începând cu ora 9.00, ministrul Mircea Duşa va participa la ceremonia de depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor din Satu Mare.

Se va deplasa apoi la Carei unde, de la ora 12.30, va asista la ceremonia militară şi la festivitatea depunerii Jurământului militar de către studenţii Academiei Forţelor Terestre, de la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”. Totodată, ministrul Duşa va participa şi recitalul susţinut de naistul Nicolae Voiculeţ împreună cu Muzica Reprezentativă a Armatei, în sala de spectacole a Palatului Karolyi.

La manifestările organizate de Ziua Armatei Române sunt invitaţi să participe reprezentanţii instituţiilor publice deconcentrate, ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţii partidelor politice, precum şi toţi cetăţenii judeţului Satu Mare.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts