Ovidiu Pop şi Vasi Fuşle, performerii CSM-uluijudo

Ediţia a doua a Satu Mare International Masters Judo Championship s-a bucurat de asemenea de succes. La sala Ecaterina Both peste 40 de judoka de la 30 la 80 de ani din ţară şi străinătate s-au întrecut pe tatami, iar buna dispoziţie a fost la ea acasă.

La festivitatea de deschidere a evenimentului au fost înmânate din partea organizatorilor diplome de merit şi admiraţie, cupe fostelor glorii ale judo-ului sătmărean, medaliaţilor la Mondialele din acest an, sponsorilor şi tuturor celor care au sprijinit această competiţie, respectiv preşedintelui Consiliului Judeţean Adrian Ştef, care a şi urat bun venit celor prezenţi.

Evenimentul a cuprins mai multe întreceri, iar pe saltea am putut vedea veterani care se mişcă foarte bine, chiar dacă anii au trecut peste aceştia. În pauză Adrian Petre, cel care deţine recordul mondial de flotări a oferit o demonstraţie de forţă, făcând exerciţiu cu un sportiv în spate, de greutăţi diferite, fiind deliciul publicului din sală.

Un alt moment aplaudat la scenă deschisă a fost cel în care o selecţionată a României, din care au făcut parte şi sătmărenii Vasi Fuşle, Sebastian Coţ şi Ovidiu Pop s-au duelat cu echipa de seniori a Franţei. Românii s-au impus cu 4-1, dar meciurile au fost unele care au făcut deliciul asistenţei.

Iar la finalul concursului, au fost centralizate rezultatele şi s-a trecut la festivitatea de premiere. Organizatorii CSM Satu Mare, CS Fuşle Security, cu sprijinul Federaţiei Române de Judo, Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare, respectiv Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret au oferit cupe, diplome şi medalii câştigătorilor.

Dintre sătmăreni, cel mai medaliat a fost Ovidiu Pop, acesta câştigând categoria +100 kg la M 1 (30-35 de ani) şi s-a impus la clasa Open. Vasi Fuşle a ieşit primul la 81 kg M 1, iar Adrian Vălean (66 kg) s-a clasat pe doi.

Iar pe echipe, CSM Satu Mare s-a clasat pe locul trei, după Miercurea Ciuc şi Tg. Mureş. Festivitatea de premiere a fost făcută de antrenorul sătmărenilor Vasile Fuşle, cel care a promis că această competiţie va avea loc şi la anul.

“S-a terminat ediţia a doua a concursului şi sunt foarte mulţumit. Elevii mei au obţinut o mulţime de medalii şi au avut evoluţii foarte bune. Îi felicit şi mă bucur că am reuşit să facem spectacol şi să învingem echipa Franţei. Mai avem până la final de an un turneu puternic la Cluj, dar şi Openul României, care are şanse foarte mari să se desfăşoare în premieră la Satu Mare”, a spus Vasile Fuşle sr.

Juniorul Vasile Fuşle era extrem de fericit de rezultatele pe care le-a obţinut. “Mă bucur că am reuşit să luăm atâtea medalii chiar la Satu Mare. Eu spun că organizarea a fost foarte bună, iar sportivii de calibru. Am avut şi un campion mondial, cu care am avut onoarea să mă lupt. Ne dorim să terminăm anul cu bine şi să aducem Openul României la Satu Mare”.

Cel mai felicitat a fost însă Ovidiu Pop, cel care a primit în total patru medalii plus o cupă mare, fiind lăudat de antrenorul Vasile Fuşle. “Am avut evoluţii bune, deşi am intrat greu în competiţie, primul meci a fost destul de dificil. Apoi încet mi-am revenit şi am reuşit să mă impun şi la Open. Anul trecut la Cluj ne-am clasat cu CSM pe locul doi, acum vrem să cucerim aurul. Cum anul competiţional se apropie de final, sper ca anul ce vine să fie unul şi mai bun pentru mine”, a concis Ovidiu Pop.

Felicitări organizatorilor, în special familiei Fuşle, care a primit toate laudele din partea şefului arbitrilor şi reprezentantului de seamă al Federaţiei Române de Judo, Filier Iosif. Marian Halas şi Florin Fuşle, pe lângă faptul că au fost arbitrii, s-au ocupat şi ca totul să decurgă foarte bine. Cu menţiunea că ne cerem scuze dacă am omis pe cineva, organizarea a fost una foarte bună.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts