More

  Piaţa Someş intră în reabilitare totală

  somes

  Consilierii sătmăreni au aprobat ieri, în cadrul unei şedinţe extraordinare, proiectul privind executarea unor lucrări de reabilitare fațade, refacerea finisajelor și instalațiilor în clădirea din Piața Someș. Acest proiect completează lucrările care urmează să se intreprindă, respectiv realizarea unei copertine și amenajare exterioară în Piața Someș. Specialiştii din Primăria Satu Mare susţin că preţul lucrărilor va fi mult mai mic decât cele intreprinse în alte pieţe din municipiul reşedinţă de judeţ.

  Lucrări necesare
  Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, arată în expunerea de motive a proiectului că lucrările prevăzute a fi executate în primă fază la Piaţa Someş nu sunt suficiente, acestea urmând să fie extinse. “Argumentele care concură la necesitatea şi oportunitatea investiţiei sunt legate de desfăşurarea unui comerţ civilizat, bine organizat în spaţii igienice şi plăcute, atât pentru cei care îşi desfăşoară aici activitatea de vânzare sau administrare cât şi pentru cetăţenii care se aprovizionează. Reparaţiile curente nu sunt în măsură să rezolve situaţiile de neconformitate, astfel încât se impune realizarea unei investiţii pentru ridicarea standardului de funcţionare al acestei pieţe”, se arată în proiectul de hotărâre iniţiat de către primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

  Astfel, se propune reabilitarea unei clădiri, care va avea destinaţia finală de piaţă agroalimentară. Concret, la parter va fi piaţa de alimente, piaţa de produse lactate, cu grupuri sanitare, depozite, iar la etaj vor fi spaţiile administrative şi terase circulabile.

  Lucrări mai ieftine decât în alte pieţe
  Comparativ s-au analizat costurile privind reabilitarea Pieţei de alimente Micro 17, proiectul având o valoare estimată de 474.302 lei (fără TVA). S-a mai analizat comparativ şi proiectul “Realizare copertină și amenajare exterioară în Piața Someș din municipiul Satu Mare”, al cărei valoare estimată raportat la o suprafața construită este de 592.810,00 lei fără TVA.

  Specialiştii Primăriei Satu Mare susţin că valoarea rezultată din indicatori pentru obiectivul “Lucrări de reabilitare fațade, refacerea finisajelor și instalațiilor în clădirea din Piața Someș, Municipiul Satu Mare”, este de 514.800,00 lei fără TVA, fiind mult mai mic decât valoarea unitară a lucrării luată comparativ.

  Ciprian Bâtea

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE