Primăria continuă să investească în învăţământul sătmăreangradi1

Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 din municipiul Satu Mare au acum condiţii optime de joacă şi de recreere. Prin investiţiile făcute de Primăria Satu Mare, în curtea grădiniţei au fost montate diferite aparate de joacă pentru cei mici, iar bucătăria a fost dotată cu două aragaze performante. Aceste investiţii au fost recepţionate ieri de primarul Dorel Coica.

Investiţii de 45.000 de lei
Investiţiile făcute de Primăria Satu Mare la această grădiniţă se cifrează la 45.000 de lei din care 30.000 de lei pentru montarea aparatelor de joacă din curte, şi 15.000 de lei pentru cele două aragaze profesionale din bucătărie.

Directorul grădiniţei, Doina Şuta, a arătat că investiţiile făcute de Primăria Satu Mare la Grădiniţa nr. 7 sunt binevenite şi apreciate atât de cadrele didactice cât şi de preşcolari şi părinţii acestora. “Inaugurăm acest frumos spaţiu de joacă şi ne bucură faptul că avem o frumoasă zi de toamnă. Au fost montate leagăne, tobogane, caruseluri, jucării cu arcuri, care dezvoltă competenţe motrice, sociale şi, bineînţeles, dezvoltă personalitatea copilului. Mulţumim Consiliului Local şi Primăriei Satu Mare care a ţinut cont de nevoile grădiniţei noastre, a modernizat aceste spaţii de joacă, a modernizat bucătăria care este mai eficientă odată cu aducerea celor două aragaze profesionale şi performante”, a declarat directorul Doina Şuta.

Odată cu recepţionarea lucrărilor, micii preşcolari au organizat şi o sărbătoare dedicată toamnei în cadrul căreia au demonstrat că sunt harnici. “Alături de părinţi şi cadre didactice, cei mici au organizat şi o activitate out-door intitulată Bogăţiile Toamnei. Printre razele soarelui, cei mici vor demonstra că sunt harnici şi vor desfăşura activităţi agricole specifice acestei perioade”, a mai spus Doina Şuta.

Urmează reabilitarea totală
Primarul Dorel Coica a lăudat hărnicia celor mici şi a punctat faptul că, cel puţin pe durata mandatului său vor continua investiţiile în sistemul de învăţământ sătmărean. “Aici am avut parte de mai multe investiţii. În prima fază am achiziţionat acele aragaze profesionale, foarte necesare într-o astfel de grădiniţă. Acum am realizat un loc de joacă, pentru că-şi doreau acest lucru, care arată foarte bine. Urmează ca în primăvară să gazonăm curtea acestei grădiniţe. Pentru mine, pentru mandatul Coica 2012-2016, învăţământul este prioritatea numărul unu, iar ceea ce am realizat aici este dovada clară că investim în continuare în dezvoltarea învăţământului sătmărean”, a precizat primarul Dorel Coica.

Pentru Grădiniţa nr. 7 se află în proces de implementare un proiect, aflat în fază de studiu de fezabilitate, prin care unitatea va fi reabilitată termic. Valoarea acestui proiect se ridică la circa 70.000 de lei.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts