PSD Satu Mare pregătit pentru anul electoral 2016govor

Organizaţia Judeţeană a PSD Satu Mare a trecut testul alegerilor interne. Liderul sătmărean, Mircea Govor, s-a declarat mulțumit de modul de organizare dar și de prezența mare la urne. Scrutinul intern de duminică a demonstrat că organizația sătmăreană este pregătită să intre în competiția electorală de anul viitor.

A fost o reuşită
Mai mulți, mai puternici și mai bine organizați, aceasta este concluzia desprinsă după alegerile interne din PSD. Președintele organizației județene, social-democratul Mircea Govor, s-a declarat mulțumit de modul în care s-a desfășurat scrutinul intern și a dorit să își felicite colegii care au înțeles importanța alegerilor de ieri. “Am fost foarte mulţumit de felul în care s-au desfăşurat la Satu Mare alegerile interne din PSD. Vreau să le mulţumesc din suflet tuturor membrilor noştri de partid care, deşi a fost o vreme ploioasă şi rece, au fost totuşi prezenţi la vot în proporţie de 90,4%, adică aproape opt mii de oameni. Acest fapt reprezintă un lucru extraordinar de bun pentru noi, pentru Organizaţia Judeţeană a PSD Satu Mare şi le mulţumesc colegilor mei pentru organizarea impecabilă a scrutinului la nivel judeţean. Mă bucur că a fost o reuşită. A fost un test pentru noi despre cum ştim să organizăm alegerile în partid. Aceste alegeri au fost o premieră absolută, iar eu sunt foarte mulţumit de cum au ieşit”, a spus Mircea Govor.

Scrutinul de duminică a fost în primul rând un test pentru toate organizațiile din țară iar la Satu Mare, liderii de partid consideră că, date fiind rezultatele bune obținute și grație mobilizării membrilor de partid, PSD este pregătit pentru anul electoral care va urma. “Eu spun că suntem deja pregătiţi pentru la anul, atât pentru alegerile locale, cât şi cele pentru Parlamentul României. Eu zic că Organizaţia PSD Satu Mare este pregătită pentru aceste alegeri. Scrutinul intern a fost un test care, spun eu, ne-a reuşit”, a mai precizat Mircea Govor.

Consultarea cetăţenilor
Faptul că organizarea scrutinului intern a fost o reușită face ca nou alesul președinte al PSD Liviu Dragnea să considere că și la nivel județean, alegerea liderului să se facă tot prin consultarea tuturor membrilor. Dragnea își dorește și consultarea cetățenilor cu privire la listele electorale de partid. “Înainte de campania electorală, aceste liste vor fi transmise astfel încât cetăţenii să îşi poată spune părerea despre fiecare om de pe această listă şi să vedem dacă mai rămân sau nu pe acestea. Va fi un sistem de alegeri preliminare în organizaţie. Nu vom lăsa decizia unui grup mic din organizaţie. Este mai bine ca cetăţenii să îşi spună părerea despre fiecare candidat pe care îl propunem pe listă” a spus Dragnea.

Ieri, liderii social democrați din toate județele s-au întrunit pentru a pregăti Congresul care va avea loc pe data de 18 octombrie când va fi decisă și componența conducerii partidului. Alegerea lor se va face în funcție de rezultatele obținute la scrutinul intern de duminică.

Satu Mare, printre primele judeţe pe ţară
Organizaţia Judeţeană a PSD Satu Mare s-a aflat printre primele pe ţară în urma alegerilor interne de duminică, atât ca prezenţă la urne cât şi ca procent de vot acordat actualului preşedinte, Liviu Dragnea.
În urma numărării voturilor, peste 98% dintre social democraţii sătmăreni care s-au prezentat duminică la urne au votat pentru Liviu Dragnea. Astfel, din cei 8.698 de membri de partid cu drept de vot, s-au prezentat la urne 7.832, adică 90,46%. Dintre cei care au votat, 7.706 (98,44%) au optat pentru Liviu Dragnea, în timp ce 84 (1,07%) au votat împotrivă, iar 42 (0,53%) au fost voturi anulate.

La nivelul municipiului Satu Mare, din cei 2.187 de membri cu drept de vot, la urne s-au prezentat 2.031 (92,86%). Dintre aceştia, 1.982 (97,58%) au votat cu DA, în timp ce 38 (1,87%) au votat cu NU, în timp ce 11 voturi (0,54%) au fost anulate.

Silvia Spanciu

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts