Puteam produce surpriza cu medieşeniioli

FC Olimpia a fost foarte aproape să producă, vineri, în ultimul minut, surpriza etapei şi să învingă Gaz Metan Mediaş la Satu Mare, o echipă cu pretenţii de promovare în primul eşalon.

S-a terminat 0-0, un rezultat echitabil, din cele spuse de cei doi antrenori, Tiberiu Csik şi Ion Balaur, dar cu două reprize diametral opuse. Dacă primul mitan a aparţinut oaspeţilor, în cel de-al doilea Olimpia putea încheia conturile, doar neşansa a făcut ca tabela să rămână nemodificată.
Cu un lot care nu mai are nevoie de prezentări, medieşenii au replicat rapid prin Llullaku blocat excelent de Băican în minutul 8, sau Muntean (min. 16) cu un şut în plasa laterală a porţii Olimpiei.
Prima şansă a galben-albaştrilor a venit în minutul 37, când Takacs, care a făcut cel mai bun meci de la sosirea la Satu Mare, nu a profitat de faza creată de Faur.
Iar în minutul 41 puteam asista la un golde generic, pe respinger, căpitanul Olimpiei, Iuhas, a trimis de la 35 de metri, dar Greab a scos inextremis de sub bară un gol ca şi făcut.
La revenirea de la cabine, băieţii lui Csik au băut parcă “apă vie“, iar Villand are prima şansă după doar trei minute. Scapă spre poarta oaspete, intră în careu, dar este blocat în momentul şutului de fundaşul Abrudan, care se repliase. Apoi, în doar trei minute, Faur şutează în blocaj în urma unui corner, iar Takacs are o şansă imensă, dar Greab e din nou la post şi reuşeşte să intervină decisiv.
După lovitura de cap a lui Llullaku, noul intrat în tabăra Olimpiei, Bura iroseşte şansa în minutul 58 după o fază excelentă lucrată pe dreapta de Dumitru Muntean.
Vine minutul 63 când acelaşi Bura s-a trezit singur cu mingea la şase metri de poarta găzarilor, dar parcă s-a speriat şi a alunecat în momentul execuţiei. O repriză secundă mult mai spectaculoasă, pe placul celor aproape 1000 de spectatori prezenţi la meci.
Dominaţia Olimpiei a continuat, iar în cele cinci minute de prelungiri, ambele combatande se puteau impune. Mai întâi rezerva Figliomenii şutează în blocaj, iar oaspeţii cer penalty, la un presupus henţ în suprafaţa de pedeapsă, iar apoi Faur semnează ultima mare ocazie a meciului, când de la patru metri trimite pe lângă.
S-a terminat 0-0, iar Olimpia va întâlni marţi, de la ora 19.00, în direct la Digisport 4, pe Cluj Arena, Universitatea din localitate.
Olimpia: Băican – Muntean, Tătar, Heil, Iuhas, Chivari, Villand, Takacs (77 Rus), Lukacs (46 Bura), Selagea (79 Boştină).
Mediaş: Greab – Creţu, Muth, Abrudan, Stancu, Bic, Băjenaru, Petre (71 Romeo), Munteanu (60 Figliomeni), Olaru, Llullaku (81 de Oliveira).

Declaraţiile antrenorilor: “Un egal e rezultatul normal“
Ion Balaur, antrenorul medieşenilor s-a arătat nemulţumit de prestanţa unor anumiţi jucători: “Am făcut un joc modest, fiecare dintre cele două echipe adjudecându-şi câte o repriză. Partea a doua a fost dominată de gazde, dar eu spun că un rezultat de egalitate este cel normal. Olimpia a jucat curajos, determinat, ceea ce nouă ne-a cam lipsit. Olimpia are curaj, prinde jocuri bune şi e imprevizibilă. Are şi plusuri şi minusuri“.
Antrenorul Olimpiei, Tibi Csik a fost mulţumit de acest rezultat şi a transmis condoleanţe familiei Buzaş: “În primul rând doresc să transmit condoleanţe familiei Buzaş, pentru că mi-a fost atât conducător cât şi tată de suflet. Vreau să felicit băieţii. Dacă aveam puţin noroc puteam chiar să câştigăm. Am profitat de spaţiile lăsate de fundaşi şi ne-am creat acele ocazii mari“.
La conferinţa de presă de după joc a venit şi portarul Olimpiei Băican. “Am avut emoţii pentru că venim după rezultate nu tocmai bine şi ne doream să demonstrăm că alta e valoarea Olimpiei. A doua repriză ne-a aparţinut, iar pentru mine Gaz Metan Mediaş este un capitol închis, marţi jucăm din nou, la Cluj. Pentru noi poate fi o problemă nocturna, mai ales cei care nu au mai jucat pe lumină artificială“, a completat Băican.

Daniel Chiorean

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts