Sportivii sătmăreni se pregătesc să devină militari la Caracalarmata

Se ştie că sportivii au o pregătire fizică de invidiat şi ar face faţă oricărei meserii solicitante. Doi sătmăreni au ales să îmbrăţişeze o meserie bine plătită, aceea de cadru militar. Este vorba despre judoka Lorand Samel şi luptătorul Cătălin Şoreanu, care de câteva zile se află în pregătiri la Caracal.

Timp de două luni sportivii se vor pregăti alături de ceilalţi colegi, după care se vor întoarce la Satu Mare unde vor fi încadraţi cu salarii frumoase. Lorand Samel, în vârstă de 24 de ani a decis de comun acord cu antrenorul său de la CS Unio, Mihaly Terely să primească o mică “permisie” şi să se pregătească pentru a fi militar.

La Cluj a avut loc o amplă examinare, fizică, teoretică şi medicală a celor doi sătmăreni, iar Samel a terminat primul şi a fost numit şef peste antrenamentele fizice de la Caracal.

“A făcut multe pentru judo-ul sătmărean, aşa că merită să îşi croiască un viitor. Îşi va întemeia o familie şi are nevoie şi de partea financiară. Viaţa de sportiv e destul de scurtă şi trebuie să se gândească la viitor, să îşi clădească o bază pentru anii ce vor urma. Nu va renunţa la sport, iar după ce se va întoarce la Satu Mare va continua cu antrenamentele, pentru că nu va munci în fiecare zi. Mă bucur pentru el”, a spus antrenorul Mihaly Terely.

Cătălin Şoreanu a fost unul dintre cei mai buni luptători ai generaţiei sale. Născut în 1994 a cucerit numeroase titluri naţionale pentru CS-Cetate. Antrenat de Tudor Barbul, Şoreanu a îmbrăţişat şi el o meserie care îi poate asigura un trai liniştit, dar a şi fost atras mai mereu de tot ceea ce înseamnă armată. Deşi ar fi vrut iniţial să devină pompier, fostul luptător nu regretă că a îmbrăcat uniforma de militar.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts