Telenovela drepturilor TV aproape de finaldrepturi-TV-660x400

Presedintele Ligii a 2-a Profesioniste de Fotbal, Auras Brasoveanu, a spus la Sport Total FM, in emisiunea ”Trafic Sport”, ca sunt mari sanse ca, in urmatoarele doua zile, sa fie semnat contractul privind televizarea meciurilor din al doilea esalon. Conform acestuia, in fiecare etapa, trei meciuri vor putea fi urmarite atat pe canalele Digi Sport, cat si pe cele Dolce Sport, in timp ce, drepturile pentru partidele care nu vor fi alese pentru televizare vor reveni cluburilor implicate, iar acestea vor putea negocia vanzarea lor unilateral, fara sa aiba nevoie de acordul celor doua statii media.

Oferta facuta de Digi si Dolce este pentru actualul sezon, iar contractul care urmeaza sa fie semnat este in valoare de 350.000 de euro. Initial, toate cluburile vor primi o suma egala, dupa care, restul banilor vor fi impartiti in functie de pozitia ocupata in clasament. Echipele care vor juca in play-off vor primi cate 15.000 de euro, cele din play-out, cate 12,500 de euro, iar cele care vor retrograda dupa sezonul regulat, cate 7.000 de euro.

”Astazi (nr ieri) s-a deschis oficial oferta. A fost inaintata oficial oferta consortiului Digi-Dolce si a fost acceptata. Oferta este pentru acest sezon. Am discutat cu toti presedintii de club, mai putin cu cei de la U Cluj, pentru ca nu am dat de nimeni de la ei. Toate celelalte cluburi, mai putin Rapid Bucuresti, si-au dat ok-ul.

Daca se va semna contractul maine sau poimaine, sambata va fi primul meci televizat. Au fost cumparate, daca pot spune asa, trei meciuri pe etapa. Jocurile care ramane netelevizate, revin in proprietatea cluburilor si pot fi comercializate unilateral de cluburi, fara acceptul celor doua televiziuni.

Banii se impart la toate cluburile si va exista un anumit coeficient de calcul. Este vorba de 350.000 de euro. Se va imparti o suma egala, in prima faza la toate echipele, dupa care, echipele care retrogradeaza direct dupa sezonul regulat, nu mai incaseaza niciun leu. Dupa, echipele din play-off vor primi o suma, echipele din play-out, o alta suma. Echipele au acceptat acest coeficient”, a declarat Auras Brasoveanu, la Sport Total FM.
După declaraţiile preşedintelui LPF2, etapa de sâmbătă va aduce în sfârşit şi meciuri transmise la TV din eşelonul secund.

Sâmbătă Olimpia va juca în deplasare la Pâncota cu Şoimii.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts