Tensiuni între medici şi asistenţii medicaliasist

Asistenţilor medicali sătmăreni pare să nu le mai convină modul în care sunt trataţi de către medici. Supărarea asistenţilor vine din faptul că nu sunt invitaţi la evenimentele profesionale organizate de către Colegiul Medicilor. De altfel, conducerea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Satu Mare – recunoaşte că nu există o colaborare reală între asistenţii medicali şi medici.

Asistenţii medicali sunt deschişi spre colaborare
Conducerea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Satu Mare – prin preşedintele Constantin Demian, a declarat că s-au făcut eforturi de apropiere din partea asistenţilor, dar acestea s-au lovit de o oarecare reticenţă a medicilor sătmăreni, în special prin forul lor reprezentantiv: Colegiul Medicilor. “Parafrazându-l pe Nenea Iancu, relaţiile dintre Ordin şi Colegiului Medicilor există, dar lipsesc cu desăvârşire. Noi am avut anul trecut o tentativă de a organiza o secţiune pentru asistenţii medicali în cadrul Zilelor Medicale Sătmărene. Am discutat, însă au fost nişte discuţii doar aşa de principiu. Nici noi nu am mai insistat, dar nici medicii nu au fost entuziaşti. Am lăsat stadiul discuţiilor la tatonare. Nu am mai continuat”, a spus Constantin Demian.

Speranţe pentru viitor
Preşedintele Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – filiala Satu Mare – a precizat că se vor continua eforturile de apropiere de Colegiul Medicilor în următoarea perioadă. “Eu cred că şi noi am putea contribui cu ceva. Dar sperăm ca anul viitor să fie mai bine. Oricum, am să îi rog pe domnii doctori, am să îi invit. Ei participă la zilele noastre, ale Ordinului Asistenţilor Medicali. Mă rog, este vorba despre câţiva medici, care au şi ei lucrări”, a conchis Constantin Demian.

Ciprian Bâtea

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts