Trei sătmărence convocate la echipa naţionalăUntitled-1

Noul antrenor al echipei naţionale de baschet feminin, Miroslav Popov îşi pregăteşte deja lotul şi staff-ul pentru încercarea calificării la Eurobasket Women 2017. Chiar dacă lotul de jucătoare nu a fost definitivat în totalitate, am aflat că trei sătmărence se vor duela cu Bosnia-Herţegovina, Israel şi Turcia.

Şi sigur, nici una nu este de la “dream-team-ul“ de la CSM Satu Mare. Este vorba despre Andreea Olah (Orosz) de la CSM Târgovişte, Claudia Pop de la Gernika Bizkaia şi Flavia Ferenczi de la U Cluj, jucătoare care a părăsit în vară CSM-ul sătmărean. Prestaţiile bune din startul sezonului i-au adus convocarea Flaviei, după ce a înregistrat o medie de 10.7 puncte şi 4.3 recuperări pe meci, fiind titulară în toate cele trei partide de până acum.

În primele meciuri, naţionala noastră se va duela cu Bosnia-Herţegovina (meci programat în data de 21 noiembrie pe teren propriu) şi cu Israel (25 noiembrie – în deplasare). Pentru a obţine calificarea la turneul final găzduit de Cehia, în 2017, România trebuie să câştige grupa H, sau să fie una dintre cele mai bune şase echipe clasate pe locul doi în cele nouă grupe.

Iar din lotul naţional fac parte şi multe foste jucătoare care au trecut pe la echipa sătmăreană, atunci când aceasta a avut un cuvânt de spus în Liga Naţională.

ICIM are echipă “satelit“
Federația Română de Baschet a stabilit componența grupelor în campionatul Ligii 1 feminin, ediția 2015-2016, competiţie în care se vor regăsi echipe „satelit” ale formaţiilor de prima ligă.

Univ. Goldiș ICIM Arad 2 (antrenor Ildiko Sereş Prisăcaru) a fost repartizată în Grupa A alături de BC Sirius Targu Mureș, CSM Oradea, Universitatea Cluj Napoca, CSU Alba Iulia și BCM Danzio Timisoara. Din Grupa B a Ligii 1 feminin fac parte ACS KSE Tg. Secuiesc, CSS. Ploiești Politehnica – National Iasi, Rapid Bucuresti, Phoenix Galati, CSM Târgoviște, CSU Brașov și ACS Sepsi Sic Sfantu Gheorghe.

În prima rundă, arădencele vor evolua pe propriul teren, pe 1 noiembrie, cu Sirius Tg. Mureş.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts