More


  Claudia Pop, principala marcatoare în triumful de la Tel-Aviv

  =

  clau-pop

  România a obținut o victorie importantă în campania de calificare la EuroBasket Women 2017. Tricolorele au învins la Tel-Aviv, Israel, scor 78-77, după ce fosta componentă a CSM-ului Annemarie Părău a înscris ultimele patru puncte ale confruntării prin care formația lui Miroslav Popov ajunge la 2-0 în Grupa H. Partida a consemnat un final electrizant, cu liberele Annei și cu apărarea eficientă a tricolorelor la ultima fază de joc.

  Meciul a demarat sub semnul echilibrului. Gazdele au avut mai mult inițiativa pe tabela de marcaj și au terminat primul act în avantaj minim, scor 21-20. Echilibrul s-a menținut în actul al 2-lea, însă Israel s-a desprins pe tabela de marcaj spre finalul reprizei. După 20 de minute de joc scorul era de 42-34 pe fondul unei execuții ofensive constante din partea adversarelor.

  România a replicat în partea a 2-a. În sfertul 3 a reușit să reducă mai mult de jumătate din deficit pe fondul unei defensive net superioare. La capătul primelor 30 de minute de joc scorul era de 56-52 în favoarea Israelului.

  În debutul sfertului decisiv s-a schimbat situația la conducere pe fondul triplelor semnate de Mărginean și de sătmăreanca Claudia Pop, în mare formă şi principala marcatoare, cu 19 puncte plus opt recuperări. Pe bancă s-a aflat şi cealaltă sătmăreancă, Andreea Orosz (Olah).

  Cele două echipe se succed la conducere pe parcursul ultimelor minute de joc, însă Shay Doron aduce formația gazdă în avantaj, scor 73-71, în penultimul minut de joc. În continuare formația gazdă beneficiază de două libere prin care se desprinde la două posesii. Pașcalău transformă din afara semicercului, după care Annemarie Părău transformă din interior. Tricolorele se apără eficient și Părău ajunge la linia de pedeapsă unde înscrie două libere pentru a aduce România în avantaj cu 15 secunde înainte de finalul jocului. Gazdele irosesc apoi ultima șansă și România se impune în deplasare! România are 2-0 la general, bifând al 2-lea succes la limită în această campanie de calificare, iar acum urmează o pauză a echipei naţionale, care va juca alte două meciuri, cu Turcia și Bosnia, programate în luna februarie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img