More


  “Cupa Unio” a ajuns la ediţia 20

  =

  judo

  Cupa Unio ajunge sâmbătă la ediţia jubiliară cu numărul 20. Această competiţie dedicată judo-ului este rezervată copiilor şi cadeţilor, cu participare internaţională. Practic, e un turneu la care mulţi campioni de astăzi au participat în premieră la Cupa Unio. Iar participarea este una foarte numeroasă, peste 350 de judoka din ţară şi străinătate sunt înscrişi la startul fiecărei ediţii.

  Iar joi a avut loc o conferinţă de presă în acest sens, la sediul CS Unio Satu Mare, unde au participat Gheorghe Istrăuan, președintele de la Unio, și Mihaly Terely, antrenorul de la clubul sătmărean.

  Am aflat astfel aproape toate detaliile legate de concursul de sâmbătă.

  Sunt câteva noutăți față de edițiile precedente. În premieră, “Cupa Unio” va avea loc în Sala LPS “Ecaterina Both” de pe strada Ady Endre, și nu în sala Gheorghe Gyurkan.

  Aşadar, Cupa Unio se mută în casă nouă, iar la cererea mai multor cluburi s-a hotărât ca în acest an să avem și o categorie dedicată cadeților, atât la feminin cât și la masculin. Pe cele patru suprafețe de luptă, pe tatami vor fi dueluri la Under 11, Under 13, Under 15 și Under 17, feminin și masculin.

  “Mulţumim Primăriei şi DJST, sponsorilor, familiilor şi părinţilor care au făcut posibil acest eveniment. Ne-am mutat în sala Ecaterina Both şi fac un apel către sătmăreni să vină în număr cât mai mare la cupă. După 40 de ani de activitate în sport, am crezut că nu vom mai continua cu această competiţie, dar niciodată să nu spui niciodată, iată că am ajuns la ediţia a 20-a. Mulţumesc şi echipei CS Unio, îl felicit pe domnul Terely, alături de echipa sa: Ramona Igna şi Doina Czerlau şi ceilalţi care se implică”, a spus preşedintele Gheorghe Istrăuan.

  “Vin sportivi din tot Ardealul, de multe ori, la prima lor competiţie oficială. Prima ediţie a avut loc în 1990, apoi a revenit din 1995. Nu e uşor să organizezi un astfel de eveniment, dar avem deja o experienţă de 20 de ani, sperăm să mulţumim pe toată lumea. Mai ales că vin sportivi şi din Polonia, Ungaria, iar de la CS Unio, în jur de 25 de sportivi”, a spus antrenorul Mihaly Terely.

  Ediția jubiliară a “Cupei Unio” va debuta sâmbătă de la ora 9.30, iar organizatorii concursului sunt CS Unio, Primăria Satu Mare, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare și Asociația Județeană de Judo Satu Mare.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img