More


  De la 5-0 la 1-4

  =

  oli2

  Un duş rece pentru jucătorii Olimpiei. Miercuri, la Satu Mare, Chindia Târgovişte s-a impus cu 4-1 în faţa unei echipe limitate în compartimentul ofensiv cum a arătat ieri formaţia galben-albastră. Chiar dacă echipa gazdă a început bine meciul, cele două goluri marcate până la pauză de Voinea şi Popa au tăiat elanul băieţilor noştri, iar cele două eliminări au pus capac unei zile total neinspirate. Pe un teren greu de jucat, după ploile din ultimele zile, am văzut un meci frumos pe alocuri, presărat cu de toate.

  După ocazia mare a lui Mureşan, care a trimis periculos cu capul, iar Meilă a respins, în minutul 30 Voinea deschide scorul în urma unei lovituri de pedeapsă. Cherchez este faultat de Takacs, la limita careului, iar centralul Micloşină Dorian a dictat o lovitură de la 11 metri, la care tribunele şi jucătorii gazdă au luat foc. Dar Voinea a transformat calm pentru 1-0. În minutul 41 Popa face 2-0, după un şut centrare în faţa porţii a lui Stoica, la care defensiva noastră s-a bâlbâit, iar golgheterul Chindiei a profitat.

  În startul părţii a doua a jocului, Villand şutează de la 16 metri, iar mingea trece puţin pe lângă rădăcina barei. Apoi Sălăgeanu îşi încearcă şi el norocul, dar ratează de puţin. Iar în minutul 68, Olimpia reintră în joc după reuşita lui Boştină, în urma serviciului excelent din lovitură liberă a lui Adrian Sălăgeanu. Olimpia ratează egalarea în minutul 72 după ce şutul lui Boştină, de la 16 metri, este scos în corner de Meilă, de sub transversală. Iar în minutul 76 Valter Heil vede al doilea cartonaş galben şi este eliminat. Nisipeanu, noul intrat pe teren, a înscris pentru 3-1 după ce îl învinge pe portarul Băican din 6 metri, după centrarea lui Stoica.

  Juniorul Olimpiei Denis Chivari vede două galbene în două minute şi lasă Olimpia în nouă jucători. Galben-albaştrii termină meciul în genunchi şi suferă cea mai dureroasă înfrângere pe teren propriu din acest sezon. Bomboana pe colivă o pune Popa, care face 1-4 cu un şut din interiorul careului.

  Olimpia însă nu are prea mult timp pentru a-şi linge rănile, căci sâmbătă urmează un meci extrem de dificil la Arad, şi o revanşă de luat în faţa unei Bătrâne Doamne care ne-a luat toate punctele în tur. Iar Tibi Csik nu face o tragedie din umilinţa de ieri şi e convins că are soluţii de a redresa “corabia” galben-albastru până sâmbătă.

  “Avem înlocuitori pentru eliminaţii Heil şi Chivari. În spate va intra Tătaru, iar la închidere avem destule soluţii. Adevărul e că echipa din Târgovişte a fost mai bună decât noi, atât în tur cât şi în retur”.

  După partidă, observatorul de arbitri, conducerea Olimpiei, toată lumea dorea să vadă în camerele video ale televiziunilor fazele controversate, la care arbitrii Micloşină Dorian din Reşiţa, respectiv asistenţii Călin Cimponeriu din Lugoj şi Casian Băla din Arad au avut ceva probleme de interpretare. Ne referim la faza penalty-ului, dacă a fost sau nu în careu, respectiv la cotul în figură dat de Cherchez lui Ciul.

  8 Olimpia: Băican – Ciul, M. Mureşan, Heil, Iuhas (cpt.) – Villand (55 Faur) – Takacs (61 Selagea), Sălăgeanu, D. Munteanu – Al. Boştină, D. Lukacs (46 Chivari). Antrenor: Tiberiu Csik

  8 Chindia: Meilă – Martac, Vătăvu, C. Dinu, Pătru (cpt.) – Aug. Voinea (74 Mihai), Neniţă (80 Nisipeanu), C. Anton, C. Stoica – Cherchez (65 Ispas), D. Popa. Antrenor: Nicolae Croitoru


  Nicolae Croitoru: Ne bucurăm pentru victorie…

  „Ne bucurăm pentru victorie. Îi felicit pe jucători pentru modul în care au evoluat astăzi prin spirit de sacrificiu și disciplină. Din punctul meu de vedere, Olimpia Satu Mare este una din echipele bune ale seriei și nu spun asta doar pentru faptul că sunt gazde. Chiar este una din echipele care în tur mi-a plăcut ca și organizare și jucători cu experiență. Trebuie să recunosc că mi-a fost puțin teamă înainte de joc pentru starea terenului, nu ne așteptam să arate așa de rău. Însă la final suntem bucuroși că totul a decurs cum trebuie și am reușit să câștigăm trei puncte importante. Obiectivul nostru este play-off-ul care să ne asigure liniștea în ultima parte a sezonului”, a declarat antrenorul formației Chindia, Nicolae Croitoru.

   

  Tibi Csik: Trebuie să recunoaștem, au fost mai buni…

  „După cele două meciuri, din tur și acum din retur, pot să spun că formația din Târgoviște este mai bună decât noi…după rezultat. Nu am reușit nici noi să ne descurcăm acasă. Suntem puțin decepționați că am pierdut după cele trei victorii mai confortabile. Astăzi am întâlnit o echipă mai bună ca noi. Poate meritam și noi încă un gol sau două, dar s-a rupt jocul după ce a luat roșu Heil. Am fost aproape să egalăm. Mergem la Arad și încercăm să recuperăm punctele pierdute. Chindia are doi atacanți foarte rapizi și joacă foarte bine. Trebuie să recunoaștem că sunt mai buni. Acum mergem mai departe să adunăm puncte. Există soluții acum după ce Heil și Chivari au fost eliminați, Tătaru va intra în locul lui Heil…lotul e numeros”, a declarat Tiberiu Csik, antrenorul Olimpiei.


  Rezultatele etapei a 16-a
  Şoimii Pîncota – Gaz Metan Mediaş 2-1
  Olimpia Satu Mare – Chindia Târgovişte 1-4
  CSM Rm. Vâlcea – FC Bihor 2-0
  FC Braşov – Metalul Reşiţa 11-2
  FCM Baia Mare – FC Caransebeş 4-0
  Univ.Cluj – Unirea Tărlungeni 0-0
  CS Mioveni – UTA Bătrâna Doamnă 2-0  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img