More


  Duelul care scoate mereu scântei

  =

  oli

  Eliminată din Cupa României de FCM Baia Mare, FC Olimpia doreşte să îşi ia revanşa astăzi în campionat. Etapa a 12-a a Ligii a II-a programează derby-ul orgoliilor, de la ora 11.00, pe stadionul Viorel Mateianu de sub Dealul Florilor.

  Gazdele de sâmbătă au pierdut fotoliul de lider, dar îşi doresc să revină în top cu o victorie în faţa sătmărenilor. Dacă la partida cu Steaua au fost peste 14.000 de spectatori, la meciul cu Olimpia vor fi cu siguranţă câteva mii de suporteri în tribune. Tocmai de aceea, trei autocare pleacă sâmbătă dimineaţă de la ora 9.00 de la Stadionul Olimpia, plin cu suporteri şi alături de galeria care va susţine fotbaliştii galben-albaştri.

  Villand şi Heil au fost incerţi şi s-au pregătit separat în această săptămână, dar vor putea evolua cu FCM-ul. Selagea însă, e indisponibil pentru acest joc. Consemnăm şi o reîntâlnire între fostul mare portar Zoltan Ritli, sătmăreanul care face parte din staff-ul tehnic al băimărenilor şi Olimpia. Un duel între locul trei, Baia Mare şi locul opt, Olimpia, cele două fiind despărţite în clasament de şase puncte.

  Şi cele două galerii s-au pregătit aşa cum se cuvine. Au exersat coregrafii speciale pentru această întâlnire pe care adevăraţii suporteri o consideră ”eternul derby”. Ne aşteptăm la un meci frumos, mai ales că vremea se anunţă una excelentă pentru fotbal, iar evoluţia grupării sătmărene să fie una bună, pentru a închide gurile contestatarilor din ultima perioadă ai echipei.

  “E un meci de fotbal normal de Liga a II-a. Îl tratăm ca orice meci din eşalonul secund, jucăm la victorie”, a spus scurt şi la obiect principalul băimărenilor, Zoltan Ritli.

  “Tot trei puncte pierdem sau câştigăm cu Baia Mare, sau un punct în caz de egalitate, la fel ca şi Braşovul de exemplu. Însă ne bucurăm că există acest interes pentru derby-ul dintre Baia Mare şi Satu Mare. Vom avea alături suporterii, ceea ce e foarte important şi le mulţumim”, a declarat Tibi Csik.

  Va fi o reîntâlnire după 11 ani între cele două combatante, în Liga a II-a. Doar Sălăgeanu se mai află în lotul echipei care pe 10 aprilie 2004 învingea Baia Mare, pe stadionul sătmărean cu 3-1. Iar Tiberiu Csik, Ovidiu Suciu, Ioan Dragomir şi Marius Bălău fac parte acum din staff-ul tehnic al galben-albaştrilor.

  Delegaţia sătmăreană a plecat de vineri seara, la ora 19.00 spre Baia Mare, pentru a nu se trezi cu noaptea în cap şi a face deplasarea în ziua meciului.

  Programul etapei a 12-a:
  FC Braşov – CSM Rm. Vâlcea 3-2
  Azi
  FCM Baia Mare – Olimpia Satu Mare
  FC Caransebeş – CS Mioveni
  Metalul Reşiţa – Universitatea Cluj
  Chindia Târgovişte – Unirea Tărlungeni
  UTA Bătrâna Doamnă – Şoimii Pâncota
  Duminică
  FC Bihor – Gaz Metan Mediaş  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img