More

    Fotbal: Italia – România 2-2, în meci amical

    3

    Reprezentativele de fotbal ale Italiei și României au terminat la egalitate, 2-2 (0-1), marți seara, pe stadionul Renato Dall’Ara din Bologna, într-un meci amical.

    România a condus prin golul marcat de Bogdan Stancu (8), dar cvadrupla campioană mondială a întors scorul în decurs de zece minute, după pauză, prin golurile semnate de Claudio Marchisio (55 — penalty) și Manolo Gabbiadini (66). Florin Andone a smuls egalul, marcând pentru tricolori în minutul 88.

    Echipa antrenată de Anghel Iordănescu a început mai bine meciul și Torje a avut prima ocazie a întâlnirii (5), șutul său la colțul lung fiind respins în corner de Buffon. Trei minute mai târziu, Bogdan Stancu a profitat de o nesincronizare a fundașilor italieni și a deschis scorul cu un șut la colțul lung din marginea careului.

    Italia a crescut ritmul și a preluat controlul jocului, creând pericol, în special prin acțiuni purtate pe benzile terenului. Prima situație notabilă a Squadrei Azzurra a fost ratată de Pelle (24), care a reluat cu capul, trimițând pe lângă țintă. Tătărușanu (39) l-a blocat in extremis pe El Shaarawy în 5 metri. Marchisio (45) a tras periculos de la circa 22 de metri, dar balonul s-a dus peste transversală. Prima repriză s-a încheiat cu italienii cerând penalty la un duel între Chiricheș și Eder în suprafața de pedeapsă (45+2).

    Italia nu a tras în prima repriză niciun șut pe poarta lui Tătărușanu, o premieră în mandatul lui Antonio Conte.

    Partea secundă a început sub aceleași auspicii, cu Italia dominând autoritar jocul, presând continuu. În minutul 55, Dragoș Grigore l-a faultat în careu pe Eder, iar Marchisio a transformat lovitura de pedeapsă, restabilind egalitatea (1-1).

    Italia a fost aproape de un nou gol în minutul 63, dar Gabbiadini a trimis cu capul peste poartă. Același Gabbiadini (66) a adus vicecampioana europeană în avantaj, marcând cu capul, la o fază prelungită de atac a gazdelor, la care jucătorul lui Napoli a fost scos din ofsaid de Săpunaru.
    El Shaarawy (76) a ratat șansa de a tranșa soarta meciului, însă a tras în Dragoș Grigore din interiorul careului.

    România a forțat egalarea în ultima parte a meciului, iar Prepeliță a avut o șansă notabilă, însă șutul său la colțul scurt a fost respins de Sirigu (87).

    Tricolorii au obținut în cele din urmă egalarea, un minut mai târziu, când Maxim a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Chiricheș, fundașul lui Napoli, a reluat cu capul, portarul Sirigu a respins în față, iar Florin Andone a marcat primul său gol la naționala României.

    Selecționerul Anghel Iordănescu, neînvins în acest al treilea mandat al său, le-a oferit șansa debutului sub tricolor tinerilor Steliano Filip și Andrei Ivan.

    Cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1, și precedenta lor confruntare, din 7 noiembrie 2010, la Klagenfurt (Austria). Ambele echipe sunt calificate la EURO 2016.

    Ambele echipe au evoluat cu banderole negre pe brațe, iar înaintea meciului s-a păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul bucureștean Colectiv și a celor din atentatele teroriste petrecute vineri la Paris.

    Jucătorii naționalei României au purtat tricouri personalizate cu numele celor care și-au pierdut viața în urma tragediei din clubul Colectiv. În locul tradiționalelor numere albastre, tricourile au fost inscripționate cu negru, cifrele fiind formate din numele celor care s-au stins din viață.

    Italia — România 2-2 (0-1)
    Au marcat: Claudio Marchisio (55 — penalty), Manolo Gabbiadini (66), respectiv Bogdan Stancu (8), Florin Andone (88).
    Bologna, stadionul Renato Dall’Ara: 20.000 spectatori
    meci amical

    Au evoluat echipele:

    Italia: 1. Gianluigi Buffon (căpitan; 12. Salvatore Sirigu, 69) — 4. Matteo Darmian, 15. Andrea Barzagli, 19. Leonardo Bonucci, 3. Giorgio Chiellini — 24. Alessandro Florenzi, 8. Claudio Marchisio (16. Marco Parolo, 77), 21. Roberto Soriano (18. Riccardo Montolivo, 60), 14. Stephan El Shaarawy (6. Antonio Candreva, 81) — 17. Eder (22. Manolo Gabbiadini, 60), 9. Graziano Pelle (20. Stefano Okaka, 60). Selecționer: Antonio Conte.
    Rezerve neutilizate: 26. Daniele Padelli, 27. Mattia Perin — 2. Mattia De Sciglio, 5. Davide Astori, 13. Luca Antonelli, 25. Francesco Acerbi, 29. Lorenzo De Silvestri, 11. Alessio Cerci, 23. Emanuele Giaccherini, 28. Giacomo Bonaventura, 7. Simone Zaza.

    România: Ciprian Tătărușanu — 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheș, 21. Dragoș Grigore, 3. Răzvan Raț (căpitan; 14. Steliano Filip, 83) — 5. Ovidiu Hoban, 8. Mihai Pintilii (18. Andrei Prepeliță, 68) — 22. Gabriel Torje (9. Florin Andone, 69), 20. Constantin Budescu (10. Alexandru Maxim, 46), 19. Bogdan Stancu (24. Andrei Ivan, 85) — 13. Claudiu Keșeru (17. Lucian Sânmărtean, 46). Selecționer: Anghel Iordănescu.
    Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung Jr — 2. Alexandru Mățel, 15. Valerică Găman, 4. Cosmin Moți, 7. Adrian Popa, 16. Vlad Achim, 25. Ioan Hora.
    Arbitru: Adrien Jaccottet (Elveția).
    Cartonașe galbene: Hoban (15), Eder (56), Chiricheș (90+4), Candreva (90+4).

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE