More


  Iuhas aduce un punct

  =

  oli

  Pe o vreme frumoasă şi pe  un stadion cu 700 de spectatori, Olimpia a primit duminică vizita celor de la FC Braşov. Un duel pentru play-off care s-a terminat însă nedecis, 1-1. Golul Olimpiei a venit în prelungirile partidei prin căpitanul Iuhas care a dedicat golul familiei şi suporterilor sătmăreni.


  Liga a II: FC Olimpia – FC Braşov 1-1

  Olimpia: Șuta – Muntean, Tătaru, Heil, Iuhas – Takacs (62 Rus), Chivari, Villand, Selagea (56 Sălăgeanu) – Faur (62 Boștină), Bîgiu.

  Antrenor: Tiberiu Csik

  FC Braşov: Mutu – David, Hlinca, Puțanu, Perșu – Munteanu, Codoban (79 Avram), Poverlovici, Olteanu (80 Istrofor) – Ene (69 Rusu), Mareș.
  Antrenor: Adrian Szabo


  iuhas

  Înainte de startul partidei s-a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor decedate în incendiul din capitală de vineri noaptea.

  Olimpia începe mai bine și Villand are prima ocazie în minutul 8. Șutul acestuia din unghi trece puțin pe lângă stâlpul din dreapta al porții lui Mutu. Iar în minutul 11 Ene profită de nesincronizarea fundașilor noștri și trimite din 6 m la colțul scurt, dar Șuta respinge.

  Faur a hărţuit apoi mai mereu defensiva braşoveană, şutul său din minutul 31 la colţul scurt a fost prins de Mutu. Apoi vine cea mai mare ocazie a Olimpiei de până atunci. Mutu respinge de lângă Faur centrarea venită de la Selagea, iar Villand de la 20 de metri şutează din prima dar poratul braşovenilor respinge inextremis mingea care se ducea sub transversală. Vine apoi ocazia oaspeţilor din minutul 38, Codoban centrează de pe stânga iar Ene reia cu capul pe lângă poarta sătmăreană. Şutul lui Poverlovici a semnat şi ultima şansă a reprizei, dar mingea a trecut mult peste poartă.
  În partea a doua, la zece minute de la start, Muntean îl agaţă în careu pe Codoban, iar asistentul Ionel Dumitru indică fault şi implicit lovitură de pedeapsă. Transformată de Ene care duce Braşovul în avantaj.

  Schimbările nu au întârziat să vină în tabăra noastră, Selagea, Faur şi Talkacs lăsându-le locul lui Boştină, Rus şi Sălăgeanu, revenit la Olimpia. Au fost apoi câteva mminute de joc confuz cu greșeli de ambele părți, în care braşovenii încercau să ţină de rezultat, iar Olimpia ataca steril. În minutul 83 Tătaru trimite în bară mingea cu capul, după centrarea lui Iuhas. Acelaşi Iuhas avea să aducă egalarea în minutul 90+2 după o învălmăşeală în careu. Un egal nesperat dar meritat de Olimpia, care sâmbătă joacă la Baia Mare, cu FCM, în derby-ul veşnic al Nord-Vestului.


   

  clas

  Schimbare de lider după etapa a 11-a în seria Vest a Ligii a II-a. Fostul lider FCM Baia Mare a căzut pe trei, iar UTA s-a instalat în fotoliul de lider. FC Olimpia e pe poziţia a opta cu şanse la play-off.


  Szabo:
  Suntem campionii remizelor
  Antrenorul oaspeţilor, Adrian Szabo s-a arătat mulţumit de acest rezultat.

  “Suntem obişnuiţi să pierdem puncte pe final de joc. Rezultatul este echitabil, nu am pus prea mare presiune pe adversar. Egalul ne-ar fi convenit, dar dat fiind faptul că Satu Mare a înscris în prelungiri, ne doream toate punctele. Suntem campionii remizelor, dar ne aflăm în play-off, iar revenirea în prima ligă este luată în calcul”, a completat acesta.


  Cosmin Iuhas:
  Dedic golul familiei şi suporterilor
  Marcatorul golului şi căpitanul Olimpiei, Cosmin Iuhas a vorbit despre faza din prelungiri.

  “A doua a fost cu noroc, am mai şutat ceva mai devreme spre poarta lui Mutu, de data asta mi-a ieşit. E un rezultat oarecum echitabil, dar dacă ne gândim că, înafara penalty-ului braşovenii nu au avut alte ocazii, meritam mai mult. E bine că rămânem în lupta pentru play-off, mă bucur că nu am pierdut. Referitor la gestul de după gol, vreau să mai spun că dedic acest gol soţiei mele, însărcinată în două luni, fetiţei mele care îmi înţelege nebunia cu fotbalul şi tuturor suporterilor sătmăreni”, a concis Iuhas.


  Dan Băbuţ: 

  Nu galeria sau tribuna hotărăşte soarta clubului, ci noi
  Foarte supărat, la finalul partidei, Dan Băbuţ a dorit să vină în faţa camerelor de luat vederi pentru a clarifica lucrurile, referitoare la supărările suporterilor sau a galeriei.

  “Trebuia să câştigăm, am avut mai multe ocazii, am jucat mai bine ca şi Braşovul. Nu am făcut cel mai bun meci, dar meritam să câştigăm. Avem un program destul de greu, de aceea am stabilit să jucăm vineri la Baia Mare, mai ales că îl avem pe Chivari convocat la lotul naţional. A fost decizia staff-ului şi a noastră să se joace vineri. S-a revenit însă în ceea ce priveşte decizia, iar acum, să plătească cel care a făcut asta. Este o problemă internă a clubului, nu pot spune cine a schimbat decizia, dar am aflat târziu. Nu vreau să mă leg de suporteri, dar eu m-am gândit la binele echipei când am cerut să jucăm vineri la Baia Mare. Au şi apărut scrisori prin presă, dar nu cred că 20-30 de suporteri sunt importanţi ci tot oraşul. Echipa este pentru toţi sătmărenii şi ne pasă dacă are sau nu rezultate bune. Nu galeria sau cei din tribună stabilesc soarta clubului, ci noi, pentru că apoi răspundem de tot. Nu a fost un dialog cu suporterii, s-au aruncat cuvinte urâte în acele scrisori”, a concluzionat Băbuţ care a şi amintit câteva nume care au postat pe paginile de socializare mesaje împotriva preşedintelui Olimpiei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img