More


  Mani Gyenes, gata de start

  =

  DSC_0563

  Rider-ul sătmărean Emanuel Gyenes este acum gata de start. Ieri, în holul Consiliului Judeţean, Gyenes, alături de conducerea instituţiei, şi-a prezentat motocicleta pe şaua căreia va alerga la Dakar 2016.

  Modelul KTM 450 Rally Replica 2016 a fost achiziţionat de Consiliul Judeţean. Preşedintele Adrian Ştef a vorbit despre importanţa acestui gest, care are ca finalitate promovarea judeţului şi a sportivilor de marcă.

  “E un lucru foarte important să ne promovăm valorile şi să fim alături de ele. Această motocicletă este dovada că ne pasă şi că vrem să fim părtaşi la marile realizări ale acestora”, a declarat Adi Ştef.

  Vice-preşedintele C.J. Rudolf Riedl a fost sărac în declaraţii, i-a urat succes lui Gyenes, căruia i-a dat cuvântul.

  “Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru că mi-a achiziţionat această motocicletă, care mă va ajuta foarte mult la Dakar 2016. Este o motocicletă mult mai bună, e pe injecţie şi e cu 7-8 kg mai uşoară ca şi cea de anul trecut. Am mers cu ea 3-4 ore, pentru a o testa şi a face unele setări. Peste o săptămână voi trimite motocicleta în Franţa, de unde vaporul va porni spre Buenos Aires“, a spus Mani Gyenes.

  Printre celelalte referinţe ale motocicletei, să spunem că aceasta are 60-65 de cai putere, monocilindric. Doar 60 de bucăţi s-au fabricat din acest model care a fost comandat în iunie, dar care a ajuns abia la final de octombrie. Referitor la Dakar 2016, acesta va debuta pe 3 ianuarie, are un traseu de peste 9000 de km, iar Gyenes îşi doreşte o clasare în top 15, aşadar o îmbunătăţire a rezultatului cel mai bun, poziţia 17 la general.

  Vice-preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a încheiat discuţia, nu înainte de a-i ura baftă motociclistului.

  “Ceea ce am făcut este un gest absolut normal. Aduce imagine judeţului şi oraşului, eu îi mulţumesc frumos pentru tot ceea ce face. Eu l-am adus şi mi-am dorit să îl ajutăm, să fim alături de el şi de sportul sătmărean în general şi de marile valori din judeţ”, a încheiat Mircea Govor.

  Iar la ieşirea din Palatul Administrativ, rider-ul nostru a făcut o mică demonstraţie jurnaliştilor prezenţi la acest eveniment.


   

  dakar
  Maşină de asistenţă pentru Mani Gyenes
  Cea de-a doua întâlnire a presei cu Emanuel Gyenes a avut loc la sediul Autonet. Acolo unde, pe lângă motocicletă, în parcare s-a aflat şi maşina de asistenţă, pe care Mani se va baza în premieră la Dakar 2016.

  Iar din echipa Autonet Motorcycling Team, tot în premieră, fac parte şi doi mecanici sătmăreni, Laszlo Olah şi Szabolcs Racz. Practic, Mani Gyenes şi-a anunţat oficial participarea la un nou raliu în America de Sud.

  Gyenes va pleca pe 17 noiembrie din ţară spre Franţa, unde, pe 19 noiembrie, va avea loc îmbarcarea maşinii de asistenţă şi a motocicletei în vaporul care va avea destinaţia Buenos Aires. Iar la Dakar, team-ul va pleca pe 27 decembrie, iar după ultimele retuşuri şi setări, pe 3 ianuarie 2016 se dă startul din Buenos Aires şi nu din Lima cum era programat iniţial.

  14 zile va dura raliul, 13 de concurs şi una de odihnă, cu un total de 9000 de km de parcurs pe cele mai dificile trasee din lume. “Am experienţa necesară şi sunt pregătit pentru încă o aventură. Am parte şi de mecanici pricepuţi, pe care îi voi avea doar pentru mine, ceea ce reprezintă un plus. Sper să mă întorc acasă pe 18 ianuarie în România şi pe 19 să ne revedem cu toţii şi să povestim despre Dakar 2016“, a spus Gyenes, care l-a avut ca şi partener de discuţie pe Tamas Ilonczai, managerul de marketing de la Autonet.

  Gyenes a spus în premieră că va purta numărul de concurs 33 şi că va concura din nou la clasa Maraton. În plus, cheltuielile sunt mult mai mari faţă de precedentele participări şi se ridică undeva la 130.000 de euro.
  Daniel C.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img