More


  Remiză echitabilă în ”derby-ul Nordului”!

  =

  olimpia

  Derby-ul Nordului s-a încheiat nedecis. FCM Baia Mare și Olimpia Satu Mare au băgat fotbalu-n ceață și, în ciuda unui început furtunos , cele două grupări au cam rămas datoare celor peste 1000 de spectatori veniți la stadion.

  Partida a început perfect pentru trupa lui Csik și la prima fază de atac , după o minge aruncată în careul gazdelor, portarul Ormenișan și fundașul Lupu i-au oferit pe tavă șansă deschiderii scorului lui Dumitru Munteanu. Fundașul dreapta reprofilat sâmbătă mijlocaș stânga a urmărit inspirat și a înscris din lateral în poarta lăsată goală de Ormenișan. 0-1 min 2: Munteanu.
  Băimărenii acuză șocul și intră greu în meci…Noroc cu Balaure care bagă-n sperieți apărarea noastră și în minutul 16 după o bâlbâială nepermisă a fundașilor noștri reușește să înscrie pentru 1-1 din mijlocul careului.
  Urmează câteva minute bune de iureș la poarta lui Băican. Arnăutu, Băican și Păcurar iau cu asalt careul nostru doar că apărarea lui Băican nu mai cedează și la vestiare se intră cu un 1-1 oarecum echitabil.
  Sălăgeanu , inexistent în prima repriză, e lăsat de Csik la vestiare . Olimpia acoperă mai bine mijlocul terenului, fundașii laterali Ciul și Iuhas nu le mai lasă nicio șansă adversarilor și gazdele nu mai reușesc mai nimic… Băican e spectator de lux în partea a doua în vreme ce Takacs și Munteanu irosesc ocazii bune pentru Olimpia în minutele 62 și 84. Heil cu o lovitură de cap și Chivari cu un șut din marginea careului au întregit seria ocaziilor din tabăra Olimpiei.
  S-a încheiat nedecis derby-ul de la Baia Mare însă păstrăm oarecum o undă de regret că , poate, cu mai mult curaj pe faza de atac puteam obține chiar toate punctele în fața unui FCM care pare a-și fi epuizat toate gloanțele în meciul din Cupa României cu Steaua.
  Pentru Olimpia urmează trei meciuri care trebuiesc câștigate dacă echipa fanion a județului chiar vrea în play-off. Miercuri elevii lui Csik joacă acasă cu FC Caransebeș, sâmbătă începe returul cu un meci, tot acasă, cu Metalul Reșița. Iar apoi e deplasarea la Oradea la falimentara FC Bihor.
  FCM Baia Mare: Ormenișan – Oltean, Hodor, Ilie, Lupu, Ignea- Leonte, Păcurar( min 72 Codin), Balaure- Arnăutu (min 60 V.Pop), Sîrbu (min 66 Șter). Antrenor : Zoltan Ritli
  Rezerve: Bota – Pop, Codin, Deac, Munteanu, Ster, Duruș
  FC Olimpia 2010 Satu Mare: Băican – Ciul, Tătaru( min 27 Mureșan), Heil, Iuhas-Takacs, Chivari, Villand, Muntean- Sălăgeanu ( 46 Rus), Boștină(min 69 Faur). Antrenor: Tibi Csik.
  Rezerve: Șuta – Faur, Bîgiu, Rus, Bura, Lukacs, Mureșan.
  Au arbitrat Sergiu Popa (Aiud)- Mihai Marica (Bistrița), Ovidiu Timar (Marghita). Rezervă: Vlad Inoan ( Florești).
  Observatori: Daniel Sabău și Ioan Onicaș, ambii Zalău.

  Florin Mureşan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img