More


  Sătmăreanul Ionuţ Stancovici, “regele Jiului”

  =

  caiac8

  La sfârşitul săptămânii trecute sătmăreanul Ionuț Stancovici a participat, în Defileul Jiului, la un regal de rafting pe râul Jiu, intitulat „King of the Jiu“. Stancovici, care s-a impus și în primele două ediții ale competiției, a reușit să-și păstreze coroana de rege al Jiului.

  ”Au fost 15 concurenți din România și Ungaria. A fost mult mai greu deoarece apa a fost mult mai mare ca și în primele ediții și a fost mai dificil să cobori în viteză. Dar sunt bucuros că mi-am apărat titlul”, ne-a spus ”regele Jiului”.

  Stancovici a fost urmat în clasament de Kis Gabor Bonifac, sportivul din Ungaria care a venit în această vară și la prima ediție a concursului de slalom kaiak pe Someș de la Satu Mare. ”Din păcate am fost singurul sătmărean la această ediție… La anul mi-am propus să merg în calitate de antrenor căci școala pe care am inaugurat-o la Satu Mare trebuie să dea roade”, a mai spus Stancovici care în această vară a organizat în premieră un concurs de caiac-slalom pe Someș la Satu Mare pentru a promova și mai mult acest sport printre sătmăreni.

  Vremea a fost de partea organizatorilor, dar şi a sportivilor veniţi în Defileul Jiului pentru a se bucura de cei şapte kilometri ai traseului de rafting. Pentru performanța reușită, Stancovici s-a ales cu un voucher de 150 de euro oferit de gazde cu care să-și cumpere echipament de la… organizatori. Locul doi a luat un cupon de 100 euro iar ocupantul locului trei s-a ales cu un voucher de 50 de euro.

  Concursul câştigat de sătmăreanul Ionuţ Stancovici a fost intitulat „King of the Jiu“, întrucât traseul extrem de dificil îl face pe câştigătorul competiţiei un adevărat rege în arta stăpânirii de sine şi a furiei apelor Jiului…Iar să câștigi de trei ori la rând ”coroana” e clar o performanță demnă de luat în seamă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img