More

    Scrimă: Mălina Călugăreanu, cea mai bună floretistă junioară din lume în sezonul 2014-2015

    3

    Românca Mălina Călugăreanu a fost desemnată de Federația Internațională de Scrimă câștigătoare a Cupei Mondiale la floretă feminin junioare în sezonul competițional 2014-2015, anunță Clubul Sportiv al Armatei Steaua București într-un comunicat.

    Mălina Călugăreanu va fi premiată în cadrul Congresului Federației Internaționale de Scrimă, organizat la Guangzhou, în China, pe 21 noiembrie 2015.

    Conform clasamentului, Mălina Călugăreanu a acumulat în sezonul precedent 132 puncte. În același clasament al Cupei Mondiale, o altă stelistă, Maria Boldor, s-a situat pe locul 11.

    În vârstă de 19 ani, Mălina Călugăreanu a început să practice scrima la 12 ani, la Clubul Sportiv al Armatei Steaua București. Este titulară în echipa de floretă a României și se pregătește, atât la CSA Steaua București, cât și la lotul național, cu antrenorii Petre Ducu și Florin Gheorghe.

    Sub îndrumarea celor doi tehnicieni, echipa de floretă a Stelei — cu toate titularele încă la vârsta junioratului — a cucerit medalia de bronz la ediția 2014 și medalia de argint la ediția 2015 a Cupei Europei la floretă feminin senioare. La ambele ediții, Mălina Călugăreanu a fost componentă de bază a lotului stelist.

    Sportiva va reveni în țară de la Congresul Federației Internaționale de Scrimă pe 24 noiembrie 2015.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE