More


  “Stop sclaviei din fotbalul românesc!”

  =

  oli1

  Fotbaliştii echipei Metalul Reşiţa au îndrăznit sâmbăta trecută să îşi spună păsul şi au protestat la meciul din etapa a 14-a a Ligii 2, în deplasarea de la Olimpia Satu Mare, prin a nu juca. Rosso-nerii au intrat pe teren cu un banner pe care scria “Fotbalişti 2015 = Sclavi”, iar după trei minute arbitrul a fluierat finalul partidei, astfel că gazdele au câştigat la “masa verde”. Acţiunea jucătorilor de la Metalul nu a fost încurajată de nimeni din cadrul clubului reşiţean, ci doar de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

  Gestul jucătorilor de la Metalul prin care voiau să atragă atenţia că nu mai pot continua în astfel de situaţii dificile, în care nu-şi primesc banii de luni bune şi nu au condiţii decente de pregătire, a atras o serie de reacţii pozitive din partea conducătorilor şi a altor fotbalişti români. Cătălin Rufă, patronul clubului reşiţean, a fost singurul care i-a ameninţat pe jucători, spunându-le că de acum înainte vor sta în tribune, însă momentan nu a luat nicio decizie împotriva lor.

  Pentru ca această acţiune a celor de la Metalul Reşiţa să nu fi fost făcută degeaba, AFAN propune tuturor fotbaliştilor din liga secundă să iasă pe teren la meciurile din etapa a 15-a, de la finalul acestei săptămâni, cu bannere prin care să-şi arate solidaritatea cu jucătorii ultimei clasate din Seria a II-a.

  “În urma acţiunii jucătorilor de la Metalul Reşiţa la meciul care trebuia să aibă loc sâmbătă împotriva Olimpiei Satu Mare, AFAN propune tuturor jucătorilor de la Liga 2 să iasă pe teren la meciurile din etapa următoare purtând un banner prin care să-şi arate solidaritatea cu jucătorii de la Reşiţa. Aceasta este o primă măsură prin care încercăm să atragem atenţia asupra situaţiei dificile prin care trec jucătorii echipelor de Liga a II-a şi nu numai”, e mesajul postat de AFAN pe pagina sa de facebook.

  Tot ca o reacție la protestul jucătorilor reșițeni , colegii de la Liga2.ro au primit un mesaj de la un jucător care e pentru organizarea unui protest organizat şi cere ajutorul fotbaliştilor, antrenorilor şi suporterilor. Acesta a format o pagină de socializare intitulată “Stop sclaviei din fotbalul românesc” şi încearcă să atragă cât mai mulţi susţinători pentru această cauză.

  “Sunt un fotbalist din Liga a 2-a sătul de situaţia fotbalului din România. Am creat o pagină în care am strâns mai mulţi jucători şi pe AFAN, care să ne susţină legislativ în organizarea unui protest civilizat pentru următoarea etapă (banderole albe, bannere… rămâne să hotărâm). Avem nevoie să fim uniţi, atât jucători, antrenori, cât şi suporteri pentru a reuşi să schimbăm ceva în ceasul al 12-lea.

  Jucătorii de la Metalul Reşiţa au refuzat să intre în teren etapa trecută şi cred că trebuie susţinuţi pentru că este nevoie de curaj să faci asta. Suntem şi aşa puţini cei care încă mai luptăm cu sistemul ăsta corupt din fotbal şi de aceea avem nevoie să coalizăm pentru a conta.

  Nu va face nimeni nimic dacă nu reuşim să ne organizăm cu toţii: jucători+antrenori+suporteri”, a fost mesajul jucătorului care şi-a păstrat numele anonim.

  În acest moment, pagina “Stop sclaviei din fotbalul românesc” a strâns peste 900 de persoane care sunt pentru continuarea protestului început de jucătorii Metalului Reşiţa.

  De asemenea mesaje de încurajare au apărut pe paginile de facebook ale publicațiilor și site-urilor locale, unii dintre cititori avertizând chiar că Reșița nu e un caz singular și că probleme sunt și la alte grupări ca Bihor sau Caransebeș.

  Daniel Chiorean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img