More


  Angel Maria Villar, preşedinte interimar al UEFA

  =

  Spaniolul Angel Maria Villar, vicepreşedinte al UEFA, va conduce forul european până la organizarea unor alegeri sau cel puţin până la întrunirea Comitetului Executiv, în urma deciziei FIFA de a-l suspenda pe preşedintele Michel Platini din toate activităţile legate de fotbal pentru opt ani.

  Potrivit marca.com, UEFA nu a desemnat un preşedinte interimar după suspendarea de 90 de zile primită, la 8 octombrie, de Platini din partea Comisiei de Etică a FIFA, aşteptând o decizie definitivă în acest caz. Luni, preşedintele demisionar al FIFA, Joseph Blatter, şi şeful UEFA, Michel Platini, au fost suspendaţi pentru opt ani din toate activităţile fotbalistice de Comisia de Etică a forului mondial, pentru “conflict de interese” şi “plată neloială”. Platini a primit 1,8 milioane de euro din partea lui Blatter în 2011, pentru o activitate de consilier încheiată în 2002, fără contract scris.

  În această situaţie, Villar, 65 de ani, prim-vicepreşedinte al UEFA, preia atribuţiile preşedintelui UEFA.

  În schimb, la FIFA, camerunezul Issa Hayatou, vicepreşedinte al forului mondial şi preşedinte al Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), a preluat, la 8 octombrie, atribuţiile preşedintelui Joseph Blatter, imediat ce elveţianul a fost supendat provizoriu pentru 90 de zile de Comsia de Etică.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img