More


  Cătălin Ardelean, numit antrenorul echipei României de seniori

  =

  12386666_1080757318624452_1541979961_n

  Prezent luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă de la Nord Vest TV, directorul LPS Ionel Păcurariu a dezvăluit în premieră că profesorul Cătălin George Ardelean de la catedra de șah a liceului a fost numit antrenorul lotului național de seniori al României.

  ” Este o mare onoare și mândrie pentru liceul nostru . Cătălin este unul dintre cei mai modești oameni pe care i-am cunoscut și parcă îi era și jenă să mă anunțe de oferta pe care a primit-o de la Federație. ” a mărturisit directorul Ionel Păcurariu bucuros că lucrează cu cel mai bun antrenor de șah din țară.

  Săptămâna trecută a fost o şedinţă a Consiliului Director prin care Cătălin Ardelean, a fost desemnat oficial antrenorul echipei de băieţi.

  “Este un lucru pe care mi-l doream mult. Este maximul ce îl poţi spera ca antrenor pe plan intern. Dar consider că a venit prea repede. Preconizasem să mai învăţ, să acumulez experienţă încă vreo 5 ani. Însă am sprijinul Federaţiei Române de Şah, al jucătorilor, am şi cu cine să mă consult. Eu voi răspunde de echipă, dar am prieteni cu experienţă multă cu care mă voi consulta”, ne-a transmis Cătălin Ardelean.

  În vârstă de 34 ani, este primul sătmărean care a ajuns să antreneze echipa de seniori a României. Vor urma 2-3 cantonamente pe an, iar în rest va ţine legătură cu sportivii pe internet. Va rămâne în continuare profesor la LPS Satu Mare. Prima competiţie mai importantă pe care o va avea va fi Campionatul Mondial de şah pe echipe (Olimpiada), cea care se va desfăşura în luna septembrie a anului viitor.

  Având în vedere că este şi antrenorul de lot de la juniori, probabil nu va mai merge la Mondialul de juniori, însă va rămâne antrenor de lot la câteva grupe.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img