More  Cu gândul la prietenul nostru Romasz Janos!

  romasz

  Seară specială pentru reprezentanții presei sportive sătmărene…E drept, pentru cât a mai rămas din ea… Cupa Revelionului la spadă a adunat în jurul planșelor din sala de scrimă Alexandru Csipler antrenori, scrimeri, ziariști veniți nu neapărat să câștige marele premiu ci ca să –îl mai salute parcă pe prietenul Janos Romasz, un om și un ziarist deosebit plecat prea repede în echipa îngerilor.

  Anul trecut trăgea alături de noi și se bucura de fiecare tușe…acum cu siguranță de sus din Ceruri ne-a zâmbit și ne-a îmbrățișat pe toți.

  Șase concurenți am avut în concurs…S-a tras mai întâi în grupa preliminară unde campionul din ultimii cinci ani, Fodor Janos, și juniorul nostru de la Nord Vest TV și GNV, Tudor Mureșan au ieșit pe primele două locuri. Pesek Attila de la Friss Ujsag, Ionuț Blăjean de la Informația Zilei, Florin Pop de la Școala de Arte- ex GNV și Czinzel Laszlo de la szatmar.ro s-au bătut pentru intrarea în semifinale.

  În careul de ași n-a fost loc de surprize, Fodor l-a învins pe Czinzel iar Mureșan jr. pe Florin Pop.

  Iar ultimul act a adus și surpriza. Campionul ultimelor cinci ediții, Fodor Lajos, a pierdut pe final la mare luptă, 9-10 cu juniorul nostru, Tudor Mureșan.

  ”Oricum ar fi și oricine ar fi cucerit titlul, azi campionul nostru tu ești, Jani Romasz, prietene” a fost gândul de final al participanților.

  Deputatul Gabor Kereskenyi a fost cel care a venit și cu o mică amintire pentru participanți…Kereskenyi a oferit tricouri imprimate cu chipul prietenului nostru Jani Romasz celor șase finaliști.

  ” Mi-e greu să vorbesc la trecut de prietenul nostru Jani Romasz…Sper că de acolo de Sus ne-a urmărit . El e un exemplu pentru noi de bunătate, de înțelegere și de unitate. Căci nu-i așa..sportul e cel care ne apropie și ne unește pe toți din comunitate” a spus Gabor Kereskenyi.

  Directorul DJST, Virgil Dragoș, și directorul CS Satu Mare, Marcel Tarța, au pus la punct, împreună cu antrenorii secției de scrimă, toate detaliile unui concurs de nota 10 plus.

  Mulțumim Dan Șuta, mulțumim Simona și Adi Pop, mulțumim Csiszar Francisc, Nagy Lehel, File Attila, Izsaki Arnold, Simona Surducan, și mulțumim Asociației Fencing și Cristinei Stahl pentru seara deosebită …Câștigător pe planșă la Cupa Revelionului a fost anul acesta Tudor Mureșan iar campionul din 2015…JANI ROMASZ! De acolo dintre nori scrie ceva frumos și de noi, prietene, pentru îngeri.

  Simona Pop a arbitrat finala
  Componenta lotului naţional de spadă a României, Simona Pop ne-a onorat cu prezenţa şi mai mult a şi arbitrat finala de la Cupa Revelionului.

  Simona e pentru câteva zile în vacanţă acasă la Satu Mare dar nu a putut sta departe de sala de scrimă unde a crescut şi s-a format.

  De asemenea la turneu au fost prezenţi şi cei doi…Adrian Pop ai scrimei sătmărene. Soţul Simonei Pop, Adrian, a fost în calitate de gazdă, în vreme ce „suedezul” Adrian Pop a venit pentru câteva zile acasă într-o mică vacanţă.

  Florin Mureşan

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE